Тази сутрин ще бъде хладно, с минимални температури в по-голямата

...
Тази сутрин ще бъде хладно, с минимални температури в по-голямата
Коментари Харесай

Блаженство в прогнозата за времето, колко ще продължи

Тази заран ще бъде хладно, с минимални температури в по-голямата част от страната от 11° до 14°, тук-там до 16°-17°, само че оптималните температури ще се покачат, спрямо през вчерашния ден и ще са сред 27° и 32°, в София - към 27°. Ще бъде най-вече слънчево, със слаб до сдържан вятър от юг-югоизток.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са от 24° до 26°. Температурата на морската вода е към 25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста облачност и на обособени места са вероятни слаби валежи. Вятърът ще е слаб от югоизток, по най-високите елементи - до сдържан от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра - към 13°.

В петък ще бъде най-вече слънчево, с раздрана висока и междинна облачност, само че към вечерта в Северозападна България ще превали дъжд. Максималните температури ще са сред 28° и 33°. В събота вятърът от северозапад ще се усили. От запад на изток ще превали и прегърми, на повече места и с по-интензивни феномени - в Северна България. Температурите ще са съвсем без смяна.

В неделя и понеделник ще има променлива, по-често забележителна облачност. Отново ще има превалявания, първия ден на малко места, основно в Южна България, през нощта против понеделник на повече места в цялата страна, в понеделник - основно в източните региони. Възможни са и гръмотевици. В неделя вятърът краткотрайно ще отслабне, в понеделник още веднъж ще се усили. Започналото намаляване на температурите ще продължи и при започване на идната седмица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР