Тази сутрин на места в равнинната част от страната видимостта

...
Тази сутрин на места в равнинната част от страната видимостта
Коментари Харесай

Пролетно слънчево време, градусите вървят нагоре

Тази заран тук-там в равнинната част от страната видимостта ще бъде понижена, само че след обяд ще доминира слънчево време. В източните и южните региони ще духа слаб югоизточен вятър. Минималните температури през днешния ден ще са сред 0° и 5°, в обособени низини и под нулата, а оптималните ще се покачат с още няколко градуса и в множеството региони ще са сред 18° и 23°, в София - към 19°.

Предимно слънчево ще бъде и на морския бряг. Максималните температури ще са от 15° до 18°, значително по-ниски по носовете, на Калиакра - не повече от 11°. Вълнението на морето ще бъде едва.

В планините също ще доминира слънчево време, след обяд с незначителна купеста облачност. Северозападният вятър ще се ориентира от югозапад и ще бъде до сдържан. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 13°, на 2000 м - към 5°. Остава висока заплахата от лавини отвън обработените писти в ски-зоните.

В четвъртък в доста региони ще превали и прегърми, а вятърът последователно ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще се намалят с 4-5 градуса. В петък и събота ще бъде най-вече слънчево. Вятърът още веднъж ще е от югозапад и ще се затопли, с оптимални температури в по-голямата част от страната над 20°. Валежи и гръмотевици се чакат още веднъж в неделя, когато има нараснала възможност тук-там количествата да са обилни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР