Тази сутрин министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на

...
Тази сутрин министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на
Коментари Харесай

Двама министри откриха нов медицински център във Варна

Тази заран министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев участваха на разкриване с водосвет на Център по интервенционална рентгенология в УМБАЛ "Св. Марина ".

Това е една съвременна лаборатория, която ще избави живота на доста хора. На нея ще се образоват и доста студенти. С сходна инсталация ще задържаме млади лекари. Имаме студенти от 44 страни в света. Трябва да се гордеем с това което се прави, тъй като това е бъдещето ", това съобщи ректорът на МУ-Варна проф. Красимир Иванов, представен от "Булфото ".
18
Новата облага е с извънредно висок клас инсталация и програмен продукт. Ангиографът е ситуиран в ремонтиран и чудесно оборудвана зала с анестезиологична машина във варненската университетска болница, което дава опция за мулти-екипна работа и осъществяване на хибридни интервенции.
18
Общата инвестицията за новата инсталация и ремонтни действия е над 2 000 000 лева Високотехнологичният центьр е следващият резултат за българското опазване на здравето и обучение от отличната взаимна активност сред МУ-Варна и УМБАЛ "Св. Марина " и извънредно значение както за лекуването на пациенти от България, по този начин и за актуалното образование на студенти. Новият ангиограф е единствен в страната с таванно окачване на С-рамото и 55 инчов плосък екран. Налична е и система от exorрафски уред с най-модерни безжични трансдюсери, предаващи облика непосредствено на работния екран. Тази композиция дава отлична опция за осъществяване на целия набор от интервенционални процедури в човешкото тяло.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР