Тази седмица в технологичните среди изскочи новината, че Sony е

...
Тази седмица в технологичните среди изскочи новината, че Sony е
Коментари Харесай

Sony подготвя куче с изкуствен интелект

Тази седмица в софтуерните среди изскочи новината, че Sony е на път да възроди кучето-робот Aibo, което за малко да стане шлагер в края на 90-те години.

Различни източници настояват, че компанията е привикала още веднъж екипа, който през 1999 година даде живот на Aibo, с цел да сътвори куче-робот с изкуствен интелект.

Sony несъмнено изостана на пазара на изкуствения разсъдък, който сега е мощно доминиран от Amazon и техния виртуален помощник Alexa. В същото време Гугъл Assistant и Siri набират от ден на ден скорост и наподобява, че трендът занапред ще навлиза в живота и домовете на хората.

 Amazon те гледа
Amazon те гледа

Американската компания за електронна търговия работи върху умни очила и охранителна система за дома

В този ред на мисли Sony ще търси метод да предложи нещо ново и друго от мултифункционалните спийкъри от рода на Amazon Echo или Гугъл Home, и ще заложи на куче, с което ще може да си приказваме. Очаква се кучето да извършва сходни на спийкърите команди и да се интегрира с други " умни " уреди, които също стават все по-популярни.

За момента има прекомерно малко публична информация по въпроса и не е ясно по кое време актуалната версия на Aibo ще е подготвена.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР