Тази седмица The Beatles отново заемат първото място в класациите,

...
Тази седмица The Beatles отново заемат първото място в класациите,
Коментари Харесай

Революция в носталгията: „Последната“ песен на „Бийтълс“ оглави класациите

Тази седмица The Beatles още веднъж заемат първото място в класациите, което е доказателство за трайната им известност повече от 50 години след разпадането им.

Новата ария на групата Now and Then, основана благодарение на последните достижения в региона на цифровите технологии, освен си обезпечава първата позиция в класацията за цифрови продажби на Billboard, само че и показва гениалните маркетингови ходове, които поддържат актуалността на именития състав, показва маркетинг специалистът Роб Уолкър за Fast Company.
За основаването на песента, чиито корени са в демо запис на Джон Ленън от 1977 година, е употребявано машинно образование и по-конкретно - за разпознаването на гласа на Джон Ленън, изолиран по-късно от други звуци, с цел да може да се употребява в нов запис. ML технологията разрешава и включването на китарно соло на Джордж Харисън, налични още от първия опит за издаване на песента през 90-те години.


Рекламирана като " последната ария на Бийтълс ", Now and Then е стратегически разгърната като събитие, счита Роб Уолкър. Тя идва с музикален клип, режисиран от Питър Джаксън, включва тийзър видео, както и B-Side на Love Me Do.

Всичко това подсигурява завръщането на генерации почитаттели на групата към богатото творчество на Тhe Beatles. Употребата на най-новите технологии прибавя актуален искра към мощната носталгия към групата, като в това време е увещание за новаторския метод към звукозаписа, който The Beatles постоянно са имали, подпомагани от продуцента Джордж Мартин. 

Now and Then се корени в предходни планове, свързани с историята на групата, като се свързва със остарели демо записи на Ленън, модифицирани в песни на The Beatles за сбирката Anthology през 90-те години на предишния век.

Този модел на добиване на информация от личната история на групата способства за възприемането ѝ като безконечна, осигурявайки непрекъснат интерес и задълбочени диалози за творчеството на музикантите, споделя още Роб Уолкър за Fast Company.

Въпреки че мненията за Now and Then са разнообразни, в това число скептични, тематиката акцентира непреходното великолепие и безкрайното завещание на състава.

Както отбелязва музикалният критик на The New York Times, Джон Парелес, " съществуването на песента е по-важно от качеството ѝ ", което затвърждава концепцията, че The Beatles не престават да бъдат тематика, която си коства да бъде обсъждана.

Бандите са по едно и също време обществени групи, креативен единици и стопански субекти. Икономическата „ марка “ явно може да продължи да съществува дълги години, откакто другите детайли спрат да действат, което се е случвало и с други реализатори и групи.

В основата на този план обаче е наличието – даже призрачно – на действителните четирима души, които съставляват креативната и обществена основа на марката The Beatles. „ Последната “ ария на групата показва смисъла на междуличностните връзки, които в ктайна сметка са същинският мотор на креативния триумф, показва The Conversation.

Затова и можем да преглеждаме процеса зад тази „ последна “ ария на The Beatles както като революционен, по този начин и като постепенен.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР