Тази седмица ООН публикува пореден доклад, засягащ климатичните промени, в

...
Тази седмица ООН публикува пореден доклад, засягащ климатичните промени, в
Коментари Харесай

Ще успеем ли да овладеем затоплянето до 1.5 градуса по Целзий

Тази седмица Организация на обединените нации разгласява следващ отчет, засягащ климатичните промени, в който специалистите по едно и също време признават, че можем да овладеем стоплянето до 1.5 градуса по Целзий, само че и признават, че надали ще успеем.

Повишаването на температурите в световен проект с 1.5 градуса по Целзий се смята за предел, след който няма да имаме опция за реакция.

През 2015 година с подписването на Парижкото съглашение всички страни, участващи в него, заедно се съгласиха, че би трябвало да създадат всичко по силите си, с цел да понижат въглеродните си излъчвания за да бъде избегната повратната точка от 1.5 градуса.
 Снимка 454753

Според новия отчет на Организация на обединените нации тази задача е допустима, само че единствено на доктрина и надали ще се реализира на процедура.

Експертите акцентират, че за постигането на тази цел е належащо светът да създава с 7% по-малко въглеродни излъчвания годишно от в този момент до 2030 година
 Климатът, учените и новите предизвестия за световното стопляне
11 000 учени оповестиха “климатично бедствено състояние ”

Отбелязахме следващ най-горещ в историята месец

В реалност обаче тези излъчвания не престават да порастват, а статистиката сочи, че пикът им към момента е надалеч.
 Снимка 454752

Ако продължим по настоящия метод, покачването в температурите в края на този век ще е не с един или два градуса, а с 3.2 градуса по Целзий, споделят от Организация на обединените нации.
 Климатично злополучие - думата на 2019 година
Това е думата на 2019 година

Никак не сме сюрпризирани

Това е много неприятна вест, защото се смята, че при покачване от единствено два градуса ще станем очевидци на полярен кръг без лед, изгубване на милиони скотски типове и извънредно предизвикателни условия за живеене.

Според коментаторите в интернет това е първият опит на Организация на обединените нации внимателно да заяви, че няма да се оправим със задачата, заложена през 2015 година в Париж.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР