Създадена през 862 г. от бенедиктински монаси в абатството Ставело,

...
Създадена през 862 г. от бенедиктински монаси в абатството Ставело,
Коментари Харесай

Коя е най-старата действаща винарна в света

Създадена през 862 година от бенедиктински монаси в абатството Ставело, Белгия, Staffelter Hof създава вино от към 12 века. Преди 1162 години свещеният римски император Карл Велики подарява на монасите имот земя на брега на река Мозел. Те основават лозе, стартират да вършат вино и останалото, както се споделя, е история.

Целият парцел, в това число абатството и лозята, работят под управлението на църквата, до момента в който не попада под държавен надзор по време на Френската гражданска война. Питър Шнайдерс закупува лозята през 1805 година и повече от век по-късно потомците на Шнайдерс не престават фамилната винопроизводствена традиция, произвеждайки добре уважавана гама от ризлинги в допълнение към възходящото портфолио от натурални виновност.

Ян Матиас Клайн, потомък от седмо потомство на Шнайдерс, в действителност връща винарната към нейните корени, произвеждайки вино по старомодния метод без добавки или помощни средства за обработка.

След ранна кариера във винарни във Франция, Нова Зеландия и Австралия, Клайн се завръща в лозето, концентриран върху продължение на фамилното завещание, до момента в който изследва производството на натурални виновност. Той е заинтересован от концепцията за въвеждане на органично отглеждани виновност в района и осъзнава, че органичният развой може да бъде идеално подобаващ за максимизиране на капацитета за развъждане на лоза на прословутия стръмен терен на долината Мозел.

Така той става неразлъчен член на Klitzekleine Ring - предвидлив консорциум от винопроизводители от долината Мозел, които имат желание да отглеждат органични лозя при изключително предизвикателни условия. Клайн вкарва практики за органично развъждане в Staffelter Hof през 2011 година

Винарната е еко-сертифицирана от Европейския съвет на органичните сертификатори от 2012 година Резултатът е сбирка от натурални виновност, които са нефилтрирани и без сулфити в допълнение към цялостната набор от стандартни виновност, в това число пенливи сортове и ликьори.

През 1962 година пра-пра-правнукът на Питър Шнайдерс Пол Клайн и брачната половинка му Розина прибавят две стаи за посетители към парцела. Десетилетие по-късно се уголемяват до четири, а през днешния ден Staffelter Hof предлага престой в седем изцяло обзаведени жилището на място с настаняване от един до шест души.

Винарната също по този начин е хазаин на голям брой културни събития, в това число обиколки, дегустации, музикални осъществявания, обяди и разходки с екскурзовод, написа Tasting Table.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР