Тази нощ се изиграха двубоите от група B на WTA

...
Тази нощ се изиграха двубоите от група B на WTA
Коментари Харесай

Жабер обърна световната №3 и донесе първа победа на Тунис в историята на WTA финалите

Тази нощ се изиграха дуелите от група B на WTA финалите, които се организират в тексаския град Форт Уърт. Първата среща в програмата противопоставяше две дебютантки в конкуренцията, а точно Онс Жабер и Джесика Пегула, като и за двете срещата беше от голямо значение, тъй като всяка една от тях откри конкуренцията с проваляне. Местната представителка влезе надалеч по-концентрирано в конфликта и изглеждаше, че ще завоюва с лекост, само че финалистката от US Open сподели невероятна воля за победа и реализира поврат, с цел да се превъррне в първата състезателка от Тунис, която победи на това съревнование в цялата история на тениса - 1:6 6:3 6:3.

Двете си размениха по едно елементарно извоювано подаване на старта, само че оттова насетне Пегула тотално надиграваше своята съперничка и печелеше всяко едно от по-дългите разигравания. Африканката се опитваше да разнообразнява играта и непрестанно прибягваше до къси топки, единствено че международната номер три беше подготвена и нямаше проблем да доближи до тях и да приключи точката, което я води до серия от пет следващи гейма и скоро сетът отиде в нейния актив.

Втората част започва с ранен пробив в интерес на втората в ранглистата, но нейната съперничка незабавно се окопити и обърна нещата до 3:2 в своя изгода. В този миг Жабер просто спря да бърка и наложи тотално доминация на корта, пласирайки съществено количество уинъри в полето на американката и не загуби нито гейм повече в сета, изравнявайки общия резултат.

Пегула се опита да вземе мигновен задатък в решителната част, само че пропусна три следващи брейкбола и финалистката от US Open задържа началния си удар. Впоследствие самата тунизийка се снабди с две точки за пробив, единствено че и те бяха пропилени, а борбата продължи да бъде изцяло равностойна до 3:3. Тогава шампионката от Мадрид пое нещата в свои ръце и показва непогрешим тенис до края на мача, нанасяйки втора загуба на локалната фаворитка.

There`s nothing like your FIRST WTA Finals win! rallies for a 1-6, 6-3, 6-3 comeback over Pegula
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР