Тази неделя по улиците на София ще тичат атлети от

...
Тази неделя по улиците на София ще тичат атлети от
Коментари Харесай

Атлети от 5 континента ще се състезават в София

Тази неделя по улиците на София ще тичат спортисти от 5 континента. Това ще се случи в един от най-старите маратони в Европа, който има 34-годишна история. Маршрутът на маратона ще блокира доста улици в София.

Тази година в Софийския маратон ще вземат присъединяване рекорден брой участници - 3000. Очаква се към 1/3 от тях да са чужденци.

За първи път в Софийския маратон ще бъде включена и паралелна скоростна права. Участниците в нея ще бъдат разпределени в 3 групи - мъже, дами и деца до 14 година Отсечката ще е 40 метра и ще бъде построена от специфична настилка. Всеки може да се включи, да пробяга правата и да мери на място скоростта си благодарение на професионална техника.

Стартът на обичаното на софиянци спортно събитие ще бъде даден тъкмо в 10:00 часа пред Националния стадион „ Васил Левски " на кръстовището на бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви " и улица „ Гурко ".

Традиционните дистанции, включени в маратона, са: 3 км, 10.5 км, 21 км и 42.195 км. Масовият старт за 3-километровата права е очакван за 9:40 часа. Елитните маратонци ще започват на дългата 42.195 километрова отдалеченост тъкмо в 10:00 часа, а стартът за бягащите 21.098 км е 10 минути по-късно. Бягането на 10.550 км ще започва в 10.20 часа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР