Тази мярка се прилага за първи път в България, съобщават

...
Тази мярка се прилага за първи път в България, съобщават
Коментари Харесай

Лозаро-винарският сектор ще ползва над 3 млн.лв. европейски пари за информационни проекти

Тази мярка се ползва за първи път в България, оповестяват от прес центъра на Държавен фонд „ Земеделие “ Заявления за даване на финансова помощ могат да се подават до 24 февруари тази година. Предвиденият бюджет за финансовата 2021 година е малко над 3 млн. лв..

Мярката се ползва за информиране на потребителите по отношение на виновната консумация на вино и риска, обвързван с нездравословната консумация на алкохол, както и за схемата на Европейския съюз за предпазено название за генезис (ЗНП) и предпазено географско напътствие (ЗГУ) във връзка с характерното качество, репутацията или други характерности на виното, дължащи се на характерната му географска среда или неговия генезис.

От разплащателната организация оповестяват, че допустимите за финансиране действия са свързани с осъществяване на осведомителни акции в медиите, разработване на осведомителни материали като брошури, дипляни, флаери, плакати, билбордове и други, основаване на уеб страница, присъединяване в мероприятия, изложби, панаири, фестивали, конференции и други.

Право да аплайват за подкрепяне по тази стратегия имат асоциации и организации на производители на лозаро-винарски артикули, професионални организации работещи главно в лозаро-винарския бранш, междупрофесионални организации по Закона за виното и спиртните питиета, както и държавни органи и институции, чиято активност е обвързвана с поощряване на бизнеса.

Срокът за осъществяване на е от 1 до 3 години от датата на подписване на контракта с Държавна фирма „ Земеделие “. Максималната стойност на един план не може да надвишава 700 000 лева годишно и 2 000 000 лева за тригодишен интервал.

От Фонда оповестяват, че документите за подкрепяне ще се подават персонално или посредством упълномощено лице в Централно ръководство на Държавна фирма „ Земеделие “, ул. Гусла № 3, отдел „ Вино, промоционални стратегии и лицензии “, след авансово записан час за отбягване на огромни скупчвания от хора и съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

На формалната интернет страница на Държавна фирма „ Земеделие “ към този момент са оповестени мостри на документите за кандидатстване.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР