Тази история разтърси цялата мрежа! Когато нещо, което е служило

...
Тази история разтърси цялата мрежа! Когато нещо, което е служило
Коментари Харесай

Прибирах се при мъжа си и разбирах, че това е краят!

Тази история раздруса цялата мрежа!

Когато нещо, което е служило правилно в продължение на доста години, се чупи, недалновидните хора го изхвърлят и купуват ново, а мъдрите хора се пробват да го оправят. Това предписание важи и за човешките връзки. Но най-често двойката, вместо да се пробва да открие повода за срутва, стартира да унищожава връзките си от ден на ден и повече, което ги свежда до цялостна невалидност.

И всичко свършва зле, в случай че не се случи някакво знамение.

Моите положителни другари, брачен партньор и брачна половинка, бяха на ръба на разлъка. Имаше цепнатина в връзките им. 20 години дружно, отгледали са красива щерка, построили са къща. Само да живееш и да се наслаждаваш на живота, само че нещо не вървеше сред тях. Вече си мислех, че нищо няма да помогне – и ще се разведат.

Но след известно време срещам моята позната – виждам, че е красива и усмихната. Казва, че връзките с мъжа й са се подобрили. Било помогнало чудото.

„ Беше пролет “, – споделя тя. „ Дъщеря ми отпътува за майските празници дружно с приятелите, а ние не планирахме нищо дружно – просто не можехме да се гледаме един различен. Като цяло желаех да остана при една другарка през целия уикенд, а брачният партньор ми – да отиде на лов на риба.

И в последния работен ден преди уикенда, безусловно половин час преди края на деня, получих известие от брачна половинка ми във фейсбук – „ Ела у дома незабавно след работа, би трябвало да поговорим. “ Е, мисля, дочаках се – евентуално ще изиска бракоразвод.

Но, пътувайки за у дома, си мислех, че ще сложим завършек на всичко. Пристигнах, паркирах колата в гаража, влязох в къщата и бях зашеметена от отворената за мен картинка – по целия кулоар имаше запалени свещи. Пътеката от свещи водеше право в спалнята, в която не сме спали дружно от няколко месеца.

Влизам и сърцето ми спря. Наоколо горяха свещи, цялото легло беше обсипано с розови листенца, а по тавана летяха глупави хелиеви балони във тип на сърце. Разбирам, че всичко това приличаше на фантазия на сантиментална млада госпожица, чак ми се насълзиха очите от деликатност. В края на краищата аз пристигнах за бракоразвод, а той ми даде подобен знак за примирие!

Чувам стъпки зад тила си, обръщам се, виждам – брачният партньор ми влиза, очите му са малко луди. Аз даже не го оставих да каже дума – незабавно му виснах на врата.

Имахме такава нощ, каквато сме имали още на сватбата. А на идната заран на вратата почука пощальон и донесе два билета за отмора, самолетът излиташе в същия ден – имахме единствено няколко часа да си съберем багажа.

И знаеш ли кое е най-учудващото? Той се заклева, че няма нищо общо с това. Казва, че също е получил известие от мен, че също по този начин е пристигнал за бракоразвод. Влязъл е в стаята няколко минути по-късно и е видял същото нещо, което и аз – свещи, цветя, мен. И тогава, нали разбираш, че не ни беше до диалози. Но ми се коства, че не ми споделя истината, с цел да усетя чудото. “ – по този начин тя приключи историята си.

Мислех също, че брачният партньор й е направил всичко това, до момента в който не срещнах и него и той ми повтори цялата тази история. С дребната разлика, че той смяташе, че цялата романтика било дело на брачната половинка му. Бях диво объркана. Дъщеря им, с която се срещнахме след време, обясни историята.

„ Ако знаехте единствено по какъв начин ми омръзнаха кавгите им! “ – сподели тя. – „ Но просто трябвало да си уредят една сантиментална вечер. Аз поради тях отхвърлих такова пътешестване с приятелите! От който можех, вземах пари на заем, в това число и от родителите ми, с цел да им купя билети за отмора.

Моята другарка и аз подреждахме къщата половин ден. А по-късно трябваше да запалителен и всички свещи. Щяхме да полудеем! Когато майка ми дойде, едвам успяхме да избягаме през прозореца на личната ми спалня. Но аз добре го измислих това със известията във фейсбук – изпратих им ги от техните лични компютри. Защото те в никакъв случай не си поставят пароли на преносимите компютри си. “

Казват, че дребните деца са като ангели и те носят обич. Случва се обаче, че и изцяло огромно дете може да играе ролята на ангел, с цел да избави връзките на родителите си.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР