Тази година няма да има инвестиции във водния сектор. Причината

...
Тази година няма да има инвестиции във водния сектор. Причината
Коментари Харесай

Без инвестиции във ВиК сектора заради рекордно скъпия ток

Тази година няма да има вложения във водния бранш. Причината е, че средствата на ВиК операторите за планови поправки ще отидат са заплащане на рекордно високите сметки за ток, който купуват от Българската енергийна борса. Това е декларирал Илиян Илиев , изпълнителен шеф на " Български ВиК Холдинг " на работна среща с кметове от Управителния съвет на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ), се споделя в известие до медиите.

Инициативата за срещата, която се е провела във вторник, е била на държавният воден холдинг и е предизвикана от внезапния скок на цените на електрическата енергия за промишлени потребности.

Ръководството на ВиК Холдинга е обяснило, че през последната година главната му е била ориентирана да подкрепя изпаднали във финансови усложнения ВиК оператори.

В търсене на допирни точки за взаимна работа двете страни са разискали условието общинските ВиК сдружения да влязат в регионалните ВиК асоциации, с цел да има съответния район достъп до безплатни европейски средства за развиване на ВиК мрежата.

Кметът на Троян и заместник-председател на Управителния съвет на НСОРБ Донка Михайлова (БСП) уточни, че главният проблем пред окрупняването в бранша е моделът, при който сполучливите сдружения поемат негативите на неприятно ръководените, а жителите са обречени да заплащат високата цена на водата и безотговорността.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР