Тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия ще ни предложи

...
Тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия ще ни предложи
Коментари Харесай

30 места делят двете финалистки на тазгодишното издание на Australian Open

Тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия ще ни предложи борба при дамите сред австралийката Ашли Барти и американската Даниел Колинс, откакто двете завоюваха безапелационно полуфиналите си надлежно против Мадисън Кийс и Ирина Швьонтек.

Ранглистата разделя двете финалистки с цели 30 места, защото Барти сега е водач, до момента в който 28-годишната Колинс ще се бори за пръв път в кариерата си за купа от „ Големия шлем “. Австралийката в това време ще е първата локална представителка от 1980 година насам, която ще се бори за оценката след Уенди Търнбул.

Двете тенисистки се срещат за пети път между тях, като за в този момент 25-годишната Барти има преимущество от 3:1 победи. Интересното обаче е, че единственият триумф на 28-годишната Колинс пристигна при последната им среща предходната година в Аделаида.

Австралийката в профил по пътя си Леся Цуренко, Лучия Брондзети, Камила Джорджи, Аманда Амисимова и Мадисън Кийс без да загуби повече от 4 гейма. Докато американската се оправи с Каролин Доулхайд, Ана Конюх, Клара Таусон, Елизе Мертенс и Ирина Швьонтек, като отстъпи два сета на своите съпернички.

Ашли Барти и Даниел Колинс ще си оспорват купата на Australian Open на 29 януари от 10:30 часа българско време пред публиката на „ Род Лейвър Арена “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР