Тазгодишният тенис сезон не започна никак оптимистично за Рафаел Надал,

...
Тазгодишният тенис сезон не започна никак оптимистично за Рафаел Надал,
Коментари Харесай

Виландер: Надал ще е абсолютно животно за Аустрелиън Оупън; може отново да е шампион

Тазгодишният тенис сезон не стартира по никакъв начин оптимистично за Рафаел Надал, който откри акцията си с две следващи загуби. Това означи най-лошия старт на календарна година в цялата му кариера, а още по-притеснителното е, че провалите пристигнаха от Камерън Нори и Алекс Де Минор, тъй като въпросните двама състезатели нямаха нито един триумф в общо седемте си конфликта с испанеца.

Впоследствие 22-кратният първенец от Шлема призна по какъв начин е останал неудовлетворен от прекомерно меките топки употребявани на United Cup, само че увери, че нещата са под надзор и има задоволително време да се приготви за идния Аустрелиън Оупън, където е защитаващ първенец.

Изглежда пък Матс Виландер не подлага думите на манакореца под никакво подозрение и го слага измежду топ любимците в Мелбърн, въпреки че все още обстановката не допуска нещо сходно:

Той просто би трябвало да дойде там здрав. Ако това се случи, то съм уверен, че Рафа ще бъде безусловно животно и ще станем очевидци на неговия най-хубав тенис.

" Нещата изглеждаха доста по-зле преди Ролан Гарос, когато не доближи даже до нито един полуфинал в двата си подготвителни шампионата и изпитваше голяма болежка в мача си против Шаповалов в Рим. Тогава самият той не знаеше дали ще взе участие в Париж, до момента в който в този момент най-сетне е още веднъж здрав и ще бъде демонстрация на неприятен усет, в случай че отпишем Надал, който се е завръщал от надалеч по-трудни ситуациии и ни е опровергавал голям брой пъти.

Вярвам, че Рафа е изцяло кадърен да завоюва купата на Аустрелиън Оупън. Той има най-малко по две трофеи на всички съревнования от Големия шлем, тъй че е съвсем еднако добър на всички настилки и знае по какъв начин да се оправя с условия и условия, които привидно са в негова щета " - споделя тогавашният номер едно в международната класация.

Източник: Tennis Infinity

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР