Тазгодишната зима е белязана с нова серия уволнения в американските

...
Тазгодишната зима е белязана с нова серия уволнения в американските
Коментари Харесай

Поредица от уволнения в американските медии на фона на мрачен икономически пейзаж

Тазгодишната зима е белязана с нова серия уволнения в американските медии като Си Ен Ен, " Вокс " и " Вашингтон Пост " – наклонност, продължаваща на фона на мрачния стопански пейзаж, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Аз съм част от групата уволнени от Ен Би Си (@NBCInvestigates...)

Работата ще ми липсва, само че съм признателна за времето, прекарано тук ", написа в Туитър Емили Сийгъл. Редица нейни сътрудници и публицисти от Ем Ес Ен Би Си или да вземем за пример от Си Ен Ен оповестиха в обществените мрежи, че са уволнени, още през декември.

В петък чиновници от " Вокс ", " Върдж ", Ес Би Нейшън и от " Ню Йорк Mегъзин "

получиха идентични имейли от своя началник Джим Банкоф, който им разгласи " сложното решение да се разделим с близо 7 на 100 от чиновниците ни във всички подразделения ", в това число редакциите, " заради сложната икономическа конюнктура ".

Мнозина от засегнатите – близо 130 от общо 1900 ,

показаха в обществените мрежи своя яд или комплициране, да вземем за пример Меган Маккарън, журналистка " от девет години и половина ", работеща за профилирания ресторантьорски уебсайт " Ийтър " и уволнена " на 37-та седмица " от своята бременност. 

Запитана от Агенция Франс Прес, " Вокс " уточни, че предлага " конкурентни компенсации при овакантяване ".

Уволненията в медиите не са от мащаба на тези в огромните хай тек компании като " Google " (съкратила през вчерашния ден 12 000 работни места), само че средствата за всеобща информация също са наранени от " спада на приходите от реклама и забавянето на стопанската система ", изясни за Агенция Франс Прес Крис Рауш, учител по публицистика в учебно заведение по връзки към университета Куинипиак в Кънетикът.

" Много от тях се разраснаха и развиха с вярата да усилят аудиториите си до известно ниво .

Това не стана и няма особени изгледи да стане с оглед икономическия подтекст ", добави той.

Работните места в редакциите из Съединените щати понижават от дълго време

- от 114 000 през 2008 година броят на публицистите е понижен през 2020 година на 85 000, сочи изследване на центъра " Пю Рисърч " от 2021 година Спадът е по-съществен в локалния щемпел, показва Агенция Франс Прес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР