Тазгодишната морска ваканция ще струва с 30% по-скъпо, а любителите

...
Тазгодишната морска ваканция ще струва с 30% по-скъпо, а любителите
Коментари Харесай

На морето се запънаха! Какво обявиха на съседите

Тазгодишната морска почивка ще коства с 30% по-скъпо, а феновете на първокласните хотели ще би трябвало да се бръкнат с по още 40-50%, разкриват туроператорите.

Все отново от сектора разкриват, че изобилстват ранните резервации за Черноморието. По този метод туристите освен си обезпечават място от рано, а се надяват да бъдат подминати от предстоящото следващо повишаване, което се задава в разгара на сезона.
-->
Туристическите организации регистрират, че предварителните резервации са скочили с най-малко 20% спрямо интервала преди пандемията.

На 1 май Гърция откри публично новия туристически сезон. В началото на май стартират и първите резервации в турските морски курорти. Усилена подготовка за сезона тече и по родното Черноморие. Някои хотели даже към този момент отвориха порти и посрещнаха първите си посетители.

Въпреки скока на цифрите родните хотелиери твърдят, че морето у нас излиза най-евтино спрямо Турция и Гърция. Освен това твърдят, че оферират артикул на равнище, който по никакъв метод не отстъпва на този на сътрудниците им.

Така да вземем за пример в Гърция цените са търпими през май и септември, само че в разгара на сезона всичко скача двойно. Халкидики към този момент се цялостни, а резервации за разгара на сезона има в остатък. В Санторини усилват защитата по сигурността на туристите.

В Турция сезонът към този момент тече – първите чартъри потеглиха от 20 април, само че към този момент има цялостни хотели. Там нарастването на цените е сред 5 и 50% като междинното повишаване е с към 15-20%, регистрират туроператорите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР