Тайванската армия произведе предупредителни изстрели по китайски дронове, които са

...
Тайванската армия произведе предупредителни изстрели по китайски дронове, които са
Коментари Харесай

Тайванската армия произведе предупредителни изстрели по китайски дронове

Тайванската войска създаде предупредителни изстрели по китайски дронове, които са прелетели над нейни постове наоколо до китайското крайбрежие, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Въоръжените сили на Тайван обявиха през днешния ден, че са подхванали тези дейности през вчерашния ден, откакто засекли безпилотните летателни апарати над островната верига Кинмън и допълниха, че става въпрос за летателни апарати, употребявани за цивилни цели, само че е оповестиха повече детайлности. След стрелбата дроновете се отправили назад към близкия китайски град Сямън.

Инцидентът стана на фона на засиленото напрежение сред Пекин и Тайпе, откакто по-рано този месец Китай изстреля ракети във водите край Тайван и изпрати самолети и кораби, които минаха през разграничителната линия на Тайванския пролив. Китайската войска предприе тези дейности след гневна изразителност от страна на Пекин във връзка визитата на председателката на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайпе, отбелязва АП. 

Тайпе държи контрола върху редица острови от групите Кинмън и Мацу в Тайванския пролив още от времето на гражданската война през 1949 година, когато националистите на Чан Кайши са прогонени от континента от комунистите на Мао Цзедун.

Тайванското министерство на защитата съобщи, че дейностите на Китай не са съумели да уплашат 23-милионното население на острова и единствено са затвърдили поддръжката за неговите въоръжени сили и за фактическата му самостоятелност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР