Тайванска държавна телевизия поднесе своите извинения и призова хората да

...
Тайванска държавна телевизия поднесе своите извинения и призова хората да
Коментари Харесай

Тайванска ТВ се извини, след като съобщи по погрешка за китайско нападение

Тайванска държавна телевизия сервира своите извинения и прикани хората да не изпадат в суматоха, откакто по простъпка заяви за китайско нахлуване в Тайпе, на фона на възходящото напрежение с Пекин.

По време на новинарска емисия онлайн тази заран Chinese Television System по простъпка е посочила на екрана вести за това, че военни кораби и значими инфраструктурни обекти наоколо до Тайпе са били изумени от китайски ракети, осведоми Ройтерс, базирайки се на локални медии.

Известията включват послания, като "може да избухне война ", съществена влакова гара в Тайпе е била подпалена от "китайски сътрудници " и че президентът на Тайван е оповестил изключително състояние.

"Граждани, молим ви да не изпадате в несъразмерна суматоха. С сегашното изказване желаеме да изясним информацията и да се простим, " разгласи водеща по малкия екран в новинарския бюлетин в 10 часа сутринта.

Тя осведоми, че известията са били за планувано обучение с Противопожарната работа в Тайпе във вторник, само че са се появили на екрана в ефир поради техническа неточност.

В Тайпе не се следиха признаци на суматоха поради инцидентните вести, инфрмира Ройтерс.

Китай в никакъв случай не е изключвала потреблението на мощ, с цел да сложи Тайпе под собствен надзор и ускори военните си действия наоколо в последните две години.

Тайван пък увеличи равнището си на паника, откогато Русия нахлу в Украйна, опасявайки се, че Китай може да предприеме сходен ход, макар че държавното управление не е съобщавало за никакви признаци за идна офанзива.

Войната в Украйна, която Русия назовава "специална военна интервенция ", провокира спор по отношение на последствията за Тайван и методите за повишение на готовността, като промени в подготовката на резервисти.

Миналата седмица армията на Тайван за първи път популяризира справочник за гражданска отбрана, който дава на жителите насоки за оцеляване при положение на война.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР