Тайнственият живот на "зелените" боклуциПровалът на единствения публично известен опит

...
Тайнственият живот на "зелените" боклуциПровалът на единствения публично известен опит
Коментари Харесай

В новия брой на в. БАНКЕРЪ четете:

Тайнственият живот на "зелените " отпадъци

Провалът на единствения обществено прочут опит да бъде тествано дали наличието на стотиците бали с вносен отпадък дава отговор на записаното в документите ни сблъсква с една безумна нелепост. Официалното й наименование е Публичен указател на лицата, притежаващи документи за осъществяване на действия с боклуци.

Банковите вземания - рекордни суми и очаквания

Според Асоциацията за отбрана на потребителите единствено за последните две години българските кредитни институции са продали на колекторски компании неприятни активи за над 3 милиарда лв.. Toвa са нaй-гoлeмите пopтфeйли c пpocpoчeни вземания, изкyпyвaни някoгa у нас.

Давос търси душата си

Като по традиция делегатите страдат за общественото неравноправие в хотелските си стаи в планинския оазис - всяка за по най-малко 500 щ. $ на вечер, в случай че въобще такава бъде открита при този напор от гости. Повечето се тревожат от климатичните промени, само че идват на тълпи с частните си самолети.

Сиромасите в застраховането

Директор на клон на застрахователно сдружение в България получава приблизително заплащане от 2521 лв.. Сумата подрежда този низов шеф в сектора на 52-ро място измежду всички длъжности в страната. Размерът на възнаграждението е добър ориентир за мястото на застраховането в скалата на заплатите по браншове.

Господ нещо май не ни схваща

Странен образец е българският гласоподавател. Според последното проучване на "Галъп " в по-голямата си част той счита, че институциите са отговорни за водната рецесия в Перник и заради това вотът на съмнение към държавното управление, който внесе опозицията, е избран като обективен. Но пък гласоподавателят не желае предварителни избори.

Откъде ще пристигна зеленият трилион?

Европейският съюз се ангажира да стане климатично безпристрастен до 2050 година. Представеният Европейски капиталов проект за зелени покупко-продажби би трябвало да активизира обществените вложения и да помогне за отключване на частни средства посредством финансовите принадлежности на Европейския съюз.

"Луандалийкс ", или по какъв начин най-богатата африканка измами Ангола

Изабел душ Сантуш, най-богатата жена в Африка със положение над Щатски долар 2.1 милиарда и първородна щерка на някогашния президент на Ангола Жозе Едуарду душ Сантуш, ще би трябвало да се елементарни с радостния си и нехаен живот. Изтекли са над 700 000 документи, свързани с бизнес империята на милиардерката.

Високосна година с високосни разходи за Министерство на вътрешните работи

Натежала от упования, високосната 2020-а влезе и в Министерство на вътрешните работи. В навечерието й се появиха някои сигнали, че може да се окаже по-добра от предходната, само че по какво? По-добра като резултат от работата на министерството - няма по какъв начин да бъде с тази тромава, закостеняла и непроменена от години конструкция.

Васил Божков ще се оплаква на арменския поп

През последните дни обстановката към считания за един от най-богатите предприемачи в България се нажежи до алено. Последния епизод от драмата около притежателя на "Нове холдинг " бе импортираният от Валери Симеонов законопроект за промени в Закона за хазарта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР