Тайландските власти планират да започнат масово да приемат туристи през

...
Тайландските власти планират да започнат масово да приемат туристи през
Коментари Харесай

Тайланд готви визи за дълъг престой на туристи

Тайландските управляващи възнамеряват да стартират всеобщо да одобряват туристи през април-юни 2021 година - след осъществяване на общата имунизация против ковид. Те обаче възнамеряват да разрешат влизане на „ дълготрайни “ туристи, които може да прекарат две до три седмици в изолираност. Специално за тях те желаят да вкарат визи за 90 дни с право на двукратно удължение, сподели ръководителят на туристическия орган на Тайланд (TAT) Ютасак Суфасон, представен от " Комерсант ".

„ Ако обстановката не се усъвършенства през четвъртото тримесечие и няма задгранични туристи в Тайланд, 2,5 милиона от 4 милиона работни места в туристическия бранш могат да бъдат изгубени. Следователно TAT би трябвало да се приготви за ограничавания банкет на чужденци, в това число от европейските пазари, през четвъртото тримесечие на 2020 година “, съобщи господин Suphason (цитиран от The Nation Thailand ).

Въпросът за въвеждането на нова виза е в дневния ред на идващото съвещание на тайландския кабинет на министрите, което ще се организира на 15 септември. За да удължите визата, не е належащо да напускате страната, тъй че можете да останете в Тайланд 270 дни с нея.

Преди това туристическите визи бяха издадени за два месеца с право на удължение за 30 дни, без да напущат страната. Имаше и визи за двукратно влизане - те позволяваха, въз основа на туристическа виза, да влизат два пъти поред в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР