Taycan е само първата стъпка на Porsche към електрическата мобилност.

...
Taycan е само първата стъпка на Porsche към електрическата мобилност.
Коментари Харесай

Porsche не смята Tesla за конкуренция

Taycan е единствено първата стъпка на Porsche към електрическата подвижност. Планираните електрически автомобили на компанията включват доста модели като Taycan Cross Turismo, който ще бъде пуснат в продажба през идната година, напълно електрически Macan и даже електрически 718. С цялата тази идна гама от " електрички " е обикновено да се направи съпоставяне с Tesla. Porsche обаче не счита по този начин - немският автоконцерн споделя, че не приема американския производител на електрически автомобили за съперник. Това съобщи Motor1.

В изявление за Automotive News шефът на отдела за проучвания и разработки на немския автоконцерн Михаел Щайнер споделя, че не счита Tesla за директна опасност. Той твърди, че за разлика от Porsche, американският производител на електрически автомобили се стреми към „ всеобщи продажби “, акцентирайки Model 3 като образец. Щайнер загатна, че немският автопроизводител в никакъв случай няма да се състезава в този сегмент.

„ Въпреки че хората обичат да ни изправят един против различен, ние не считаме Tesla за директен противник. С Model 3 е ясно, че те залагат най-вече на огромния размер продажби ", изясни Щайнер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР