Тъй като приготовленията за празничната великденска трапеза са много, на

...
Тъй като приготовленията за празничната великденска трапеза са много, на
Коментари Харесай

Лесни сладки за Великден

Тъй като приготовленията за празничната великденска софра са доста, на вашето внимание са нашите оферти за бързи и лесни сладки, които няма да ви лишават доста време.

За да посрещнете Великден уместно и да не пропуснете нито един подробност, е нужно да планирате вярно кое по кое време да приготвите, с цел да не стане тъй че да пропуснете значими елементи и да оставите малчуганите без десерт.

Ако не разчетете добре времето си за изработка на домашни козунаци, в случай че в деня за боядисване на яйца имате проект за още 4 кулинарни задания, оставите приготвянето на всички великденски ястия за последния миг, вероятно няма да имате време за всичко и нервите ви съществено ще се обтегнат.

В резултат на това ще създадете ненужно напрежение, което ще изнерви освен вас, а и всички в близост. Като резултат може да очаквате, че недостигащото време " ще изяде " нещо, което няма да смогнете да приготвите. А това нещо най-често е последното по веригата - в тази ситуация десерта.

За да не изпаднете в такава обстановка, планирайте приготвянето на великденски сладки авансово. Дребните празнични сладки могат да устоят дни, а някои от тях даже стават по-вкусни, колкото повече чакат своя звезден момент.

На вашето внимание предлагаме тези лесни и идейни предписания за сладки за Великден, които могат да посрещнат гостите ви уместно за светлия празник.

Запретвайте ръкави още през днешния ден и до 1-2 часа ще имате великденски сладки за дребни и огромни.

Бързи и вкусни розички със сладко

 Розички със сладко

Необходими артикули: 3 ½ ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар, 1 ½ ч.ч. мехлем, 1 яйце, сладко по желание.

Начин на подготвяне: Разбийте маста и захарта до побеляване. Прибавете яйцето и брашното и замесете тесто, което се сипва на порции в пулверизатор. Пригответе си суха тава и шприцовайте тестото под формата на розички. В средата на всяка една сложете малко сладко. Загрейте фурната на 300°C и печете сладките към 10 минути.

Бисквити с глазура

Необходими артикули: 350 г брашно, 150 г захар, 150 г масло, кора от половин лимон, 1 щипка сол, 1 яйце.

За глазурата: багра за сладки и пудра захар.

Начин на подготвяне: Замесете тесто от брашното, захарта, маслото, кората, яйцето и солта. Оставете го да престои към 1 час в хладилника. След това разточете кора с дебелина половин сантиметър. Изрежете формички за сладки и печете в намазнена тава за 15 минути на 180°C.

Оставете ги да изстинат малко и украсете с разрушената цветна глазура, която сте приготвили от боята за сладки, пудрата захар и малко вода.

Сладки с маргарин

 Великденски курабийки

Необходими артикули: 1, 5 кг брашно, 500 г кисело мляко, 250 г маргарин, 2 яйца, 3 ч.ч. захар, 2 пакетчета амонячна сода, 4 ванилии.

Начин на подготвяне: Разбийте яйцата и захарта, прибавете маргарина и млякото с разтворената в него амонячна сода. Смесете брашното с ванилиите и ги прибавете към останалите артикули. Омесете всичко и оставете в ледник за 2 часа.

Оформете топчета, които се потапят от едната страна в купичка със захар. Наредете ги в намазнена тавичка и изпечете до подготвеност.

Тези курабийки са доста трайни и могат да запазят вкусовите си качества до няколко седмици, съхранявани в затворена купа.

Нежни кокосови сладки

 Кокоски за Великден

Необходими артикули: 250 г кокосови стърготини, 500 г маргарин, 2 бакпулвера, 15 с.л. захар, 1 кг брашно, 4 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко.

За овалването: пудра захар и 1 ванилия.

Начин на подготвяне: Омесете всички артикули дружно и оставете тестото да престои 30 минути. Оформете сладките във форма, каквато пожелаете, и печете в намазнена тава. Когато поизстинат, се овалват в пудрата захар и ванилията.

За светлия празник вижте още забавни хрумвания за великденски сладкиши или великденско руло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР