Тъй като храненето е неизбежен и необходим ритуал за всеки,

...
Тъй като храненето е неизбежен и необходим ритуал за всеки,
Коментари Харесай

Храна от ресторант, доставка или домашно приготвена?

Тъй като храненето е неминуем и нужен обред за всеки, няма по какъв начин да не се запитаме кое ни излиза най-изгодно – храната от доставка, поръчки по домовете или домашно приготвената.

В съвремието си имаме огромен избор от артикули и места, от които да се снабдим с храна. Неизбежен обаче е въпросът до каква степен се отразяват разноските за храна на фамилния ни бюджет.

Това дали ще си готвим сами или ще се храним на открито зависи от метода на живот на обособения човек. Повечето кулинари да вземем за пример споделят, че готвенето ги освобождава от напрежението. Но за други е тъкмо противоположното – въпросът какво да сготвят им носи в допълнение напрежение.

 Готвене

Различните способи за доставяне на ястия за трапезата си имат своите плюсове и минуси.

Най-големият плюс на домашно приготвените гозби е, че знаем сигурно от какво е приготвено ястието, с което ще се храним. Освен това имаме право на избор по отношение на метода, по който блюдото да бъде сготвено.

Най-големият минус е, че спрямо другите други възможности, готвенето вкъщи постоянно излиза по-скъпо. Това кара и множеството домакини в България да готвят все по-рядко.

Доставката по домовете или офиса на храна е желаната опция в Западна Европа и Съединени американски щати. Тъй като през по-голямата част от седмицата хората са на работа, на множеството не им остава време за готвене и по тази причина избират да си поръчат храна за у дома.

Това икономисва време както от готвене, по този начин и от миене на съдове.

 Пица

Основният минус на този способ е, че храната от доставки е доста нездравословна. Чрез тези храни трупате повече калории и въглехидрати в тялото.

Посещението на заведения за хранене в множеството случай ни подсигурява потреблението на качествена храна, само че пък този вид излиза най-скъпо, защото с изключение на храната, в цената се включва и бакшиш за сервитьора.

Проучване на foodpanda е изготвило идеалния седмичен вид за хранене съгласно допитаните. Анкетираните споделят, че от понеделник до четвъртък човек би трябвало да се храни посредством доставки, в петък да разпусне на ресторант, а през уикендите самичък да подготвя храната си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР