Тъй като голяма част от богатството на най-богатия човек в

...
Тъй като голяма част от богатството на най-богатия човек в
Коментари Харесай

Мъск продава акции на Тесла за близо 7 млрд. долара

Тъй като огромна част от благосъстоянието на най-богатия човек в света е обвързвано с акции на неговата компания за електрически коли, Tesla е част от договорката за Twitter, която Мъск не желае да подписва. Според шест заявления от Комисията по скъпите бумаги и Борсата на Съединените Щати, той е продал повече акции на Tesla през последните няколко дни. Това е изненадващо, като се има поради туитът на Мъск, който споделя, че не възнамерява повече продажби, след тези за 8,4 милиарда $ през април.

Инвеститорът в Tesla Сойер Мерит изнесе в Туитър данни за активността на Мъск сред 5 и 9 август, показвайки, че той е продал 7 924 107 акции на стойност към 6,9 милиарда $. Милиардерът отговори в Twitter, акцентирайки задаващия се развой против Twitter, като пояснение за новия проект.

Мъск продаде тези акции по-рано тази година, с цел да помогне за финансирането по придобиването на Twitter, само че в този момент се пробва да излезе от съглашението. Сега Мъск споделя, че има причина да се приготви за това събитие, при което Twitter ще настояватази договорка да завърши и някои сътрудници в капитала да не се осъществят. Ако това се случи, споделя Мъск, той се пробва да избегне незабавна продажба на акциите на Tesla.

Как тъкмо ще реагират вложителите на известието, че Мъск е завършил с продажбите (отново), не е известно; все пак цената на акциите на Tesla остана непроменена на към 850 $ в следборсовата търговия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР