Тъй като Гърция влезе във всеобщо заключване в събота, властите

...
Тъй като Гърция влезе във всеобщо заключване в събота, властите
Коментари Харесай

К-19 сложи Гърция „под ключ“, улиците са пусти

Тъй като Гърция влезе във всеобщо заключване в събота, управляващите обявиха, че то ще се ползва прецизно, със строги санкции за нарушавания, заяви в. „ Катимерини “, представен от БГНЕС.

По-конкретно, санкция от 300 евро по отношение на 150 евро, която беше в действие до петък, ще бъде налагана от събота на тези, които нарушават разпоредбите за потребление на маска на закрито и навън, неспазване на обществено разграничаване и за несъществени пътешестване.

Нещо повече, работодателите, които дават подправени разрешителни за придвижване на чиновници, ще бъдат санкционирани с 500 евро. Компаниите, които работят в нарушаване на новите ограничения и блокирането, са изправени пред санкции сред 3000 и 5000 евро.

Заместник-министърът на гражданската отбрана Никос Хардалиас предизвести, че инспекциите за вярното използване на ограниченията ще бъдат огромни и прикани за рационално потребление на придвижването посредством системата SMS.

Съгласно системата за SMS, потребителите на мобилни телефони би трябвало да изпратят известие до безплатната гореща линия 13033 с номер, подобаващ на една от шестте утвърдени аргументи за овакантяване на дома, последвано от името и адреса им.

Шестте аргументи са:

1. Посещение на аптека или доктор, последният единствено по уговорка;

2. Извършване на извършване на покупки до супермаркет или хранителен магазин, когато доставката не е опция;

3. Посещение на банка, когато онлайн транзакция не е възможна;

4. Предоставяне на помощ на нуждаещи се или придружаване на деца до / от училище;

5. Участие в заравяне или практикуване на права за наставнически посещения;

6. Физически извършения или разходка с домакински любим – до двама души могат да се занимават с тези действия, при изискване че поддържат разстояние от 1,5 метра един от различен.

Хардалиас също посочи, че пасажерите, идващи с полети от чужбина, и тези, които влизат през сухопътната граница, са задължени да показват негативен тест (PCR) за ковид с проба, взета до 72 часа преди този момент.

Междувременно в петък Националната организация за публично здраве заяви за 2448 доказани коронавирусни инфекции и 14 смъртни случая, което докара случаите до общо 52 254 и смъртните случаи до 715 от началото на пандемията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР