Тъй като доброто храносмилане започва с ензими в устата, трябва

...
Тъй като доброто храносмилане започва с ензими в устата, трябва
Коментари Харесай

Защо е необходимо да дъвчем храната продължително?

Тъй като положителното храносмилане стартира с ензими в устата, би трябвало да сдъвкваме цялата храна добре. Колкото по-дълго дъвчете, толкоз по-дълго ензимите могат да влияят на храната, безапелационни са специалистите по хранене.

Сдъвкването в действителност излага по-голяма част от храната на ензими, което води до по-добро храносмилане. Нещо повече – защото съвсем всички сурови плодове и зеленчуци имат мембрани от несмилаема целулоза, тези мембрани би трябвало да бъдат разрушени, преди питателните субстанции да бъдат освободени и храната да бъде вярно смляна.

Храносмилането е комплициран развой, който стартира незабавно, щом устата ви се навлажни в очакване на храна. Докато храната пътува през стомашно чревния тракт, тя се разрушава на доста дребни частици.

Всички хранителни субстанции се извличат и гълтам, а не нужните артикули се отстраняват. Ензимите в действителност карат храносмилателната система да работи и участват във всяка фаза на този развой.

Храните, които консумираме, съдържат протеини, мазнини и въглехидрати. с цел да трансформираме тези съществени хранителни групи в материали, които нашите тела могат да употребяват, е належащо да имаме три групи ензими: протеази, липази и амилази.

 Хранене и дъвчене

След като храната попадне в стомаха, стомашните сокове, които съдържат ензими, не престават да я смилат. Пепсинът (стомашната протеаза) смила протеина, а както знаем протеините ни дават мощни мускули, здрава кожа, твърди кости, богато оросяване и устояване на заболявания.

Липазите унищожават мазнините (липидите), в това число маслата и холестерола. А амилазите унищожават въглехидратите, в това число основните захари като захароза, лактоза и фруктоза.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР