Татяна Ломакина - съветничката на Зеленски, която отговаря за хуманитарните

...
Татяна Ломакина - съветничката на Зеленски, която отговаря за хуманитарните
Коментари Харесай

Украйна: Хуманитарната криза в Мариупол е катастрофална



Татяна Ломакина - съветничката на Зеленски, която дава отговор за филантропичните коридори за евакуация от окупирани от съветските военни украински селища - съобщи, че филантропичната рецесия в Мариупол е пагубна.

Ломакина изясни, че там допреди 10 дни са били заровени към 5000 жертви на съветските нападатели. Погребенията обаче са спрели поради непрекъснатия обстрел и най-малко още толкоз жертви остават по улиците и под руините. 160 000 души се счита, че са към момента в обсадения град.

Повече от 100 души са убити в Киев от началото на съветското навлизане в Украйна на 24 февруари, заяви кметът на украинската столица Виталий Кличко във видео конференция с общинския съвет на Флоренция - град събрат на Киев.

Четири от жертвите в Киев са деца, заяви още някогашният международен първенец по бокс в тежка категория. 82 многоетажни здания са унищожени от съветски обстрел.

Украинското държавно управление прави оценка нанесените до момента вреди върху страната и предстоящите търговски загуби на 565 милиарда $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР