Търсите ли умопомрачително интересни факти, които ще ви накарат да

...
Търсите ли умопомрачително интересни факти, които ще ви накарат да
Коментари Харесай

Неща, за които вероятно никога не сте мислили - до сега

Търсите ли умопомрачително забавни обстоятелства, които ще ви накарат да поставите под въпрос всичко, което знаете за света, в който живеем?

Е, не търсете повече. Няма нищо по-хубаво от чудноват факт, който да добави чувство за знамение към всекидневието.

Освен това любознанието може да впечатли приятелите ви и даже да ви бъде потребно един ден, когато минимум очаквате.

Защо пръстите ми се набръчкват, когато плавам?

Може да наподобява по този начин, като че ли кожата ви всмуква спомагателна вода по време на плуване в басейна или киснене във ваната, само че това не е по този начин. Сбръчканите пръсти се предизвикват от стесняване на кръвоносни съдове под кожата, което наподобява има еволюционното преимущество да ни улеснява да подвигаме мокри предмети.

Защо котките се пъхат в кутии?

Те го вършат, с цел да се усещат в сигурност, съгласно Live Science. И това не е единствено вашето домашно коте - огромните котки също обичат да се крият на място, където нищо не може да се промъкне.



Защо хълцаме?

Вярвате или не, хълцането може да е еволюционно завещание от нашите рибоподобни предшественици, съгласно списание Smithsonian. По време на хълцане мускулите, които използваме, с цел да вдишваме, се свиват, до момента в който гласните ни струни се затварят от езика и небцето.

Когато човек хълца, диафрагмата се свива и издърпва надолу, като се подвига сред вдишванията. Веднага по-късно дихателната тръба се затваря за момент, с цел да предотврати навлизането на повече въздух в белите дробове. Това създава хълцането.

Защо хората имат апендикс?

Рядко мислим за апендикса, до момента в който не се възпали и не изисква незабавна интервенция. От ерата на Чарлз Дарвин мнозина считат, че апендиксът е недоразвит храносмилателен орган, останал от някаква предходна еволюционна фаза на нашето развиване и към този момент не се употребява.

Но през последните години учените откриват, че доста други бозайници (включително коали и бобри), имат апендикси. Малкият орган може да е част от имунната система, подпомагайки защитните сили на тялото, като съхранява здрави чревни бактерии.

Защо учебните рейсове са жълти?



Цветът публично се назовава „ гланцово жълт народен учебен рейс “ и е общоприет в Съединените щати. Още през 1939 година на конференция, финансирана от Фондация Рокфелер, чиновници на превоза от всички тогавашни 48 щата се спогаждат по отношение на редица стандарти за сигурност за учебните рейсове, в това число цвета.

Жълтото е доста очевидно даже в ранна заран или късно вечер, а черните букви на жълт декор са лесни за четене.

Защо спим?

Въпреки че действителният механизъм на съня към момента е едва свестен, ние знаем за какво би трябвало да го вършим. Изглежда, че мозъкът се нуждае от отмора, с цел да остане проведен и по-специално за подсилване на новите невронни връзки, които ни разрешават да си спомним какво сме научили.

Знаем, че дългото отнемане от сън може да аргументи халюцинации, психози, сърдечни болести и дисфункция на имунната система. „ Всяка физиологична система в тялото и всяка активност на мозъка са мощно подвластни от съня.



Защо споделяме „ зеле “, когато ни снимат?

Изричането на думата зеле ви кара да дръпнете устните си обратно и да покажете зъбите си, тъй че в случай че се пробвате да накарате доста хора най-малко почти да се ухилен по едно и също време, това е положително начало.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР