Търсенето повиши цените в хотелите, докато хората правят резервации в

...
Търсенето повиши цените в хотелите, докато хората правят резервации в
Коментари Харесай

Заради предстоящото слънчево затъмнение, туристически бум на Ниагарския водопад

Търсенето увеличи цените в хотелите, до момента в който хората вършат резервации в последния миг в дребното останали свободни места за настаняване
От пътешестване с ретро трен на цена от към 4000 щатски $ на човек до нощувки в хотели за 1600 щатски $, фирмите с обекти към величествения Ниагарски водопад предвкусват повишени доходи около пълното слънчево затъмнение на 8 април, когато се чакат към един милион гости, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Водопадът, ситуиран на границата сред Съединени американски щати и Канада, е тъкмо по пътя на затъмнението и доста хора резервират от дълго време хотели и жилища чартърен, с цел да следят феномена на едно от естествените чудеса в Северна Америка. Търсенето увеличи цените в хотелите, до момента в който хората вършат резервации в последния миг в дребното останали свободни места за настаняване.

Затъмнението се свързва с раздвижване от двете страни на водопада - в Онтарио и в Ню Йорк, с доста планувани спомагателни действия.

Много запалянковци възнамеряват да пътуват хиляди километри през територията на Канада, с цел да са на водопада тъкмо, когато сянката на луната покрие Слънцето за към три-четири минути в 15:20 часа източно американско време на 8 април. За Канада това е първото цялостно слънчево затъмнение от 1979 година, като идващото се чака да е през 2044 година

Кметът на град Ниагара фолс в Онтарио Джим Диодати прогнозира най-високата посещаемост в града до момента. Кметът чака към един милион гости за затъмнението. Обичайно туристите за цяла година са към 14 милиона души.

" Ясното, хубавото време е черешката на тортата. Само притискам палци и се надявам ", сподели той.

Повечето хотелски стаи са резервирани и цените са по-високи от нормалното, сподели Джанис Томсън, президент и изпълнителен шеф на формалната туристическа компания Niagara Falls Tourism. Много от хотелските стаи се предлагаха на цени от 1000 канадски $ нагоре, а тези с панорама към водопада бяха с начална цена от 2000 канадски $ за нощувка.

Регионът, който включва общините Ниагара фолс, Ниагара он дъ Лейк и Сейнт Катаринс, е измежду най-търсените дестинации на Еърбиенби (Airbnb) за резервации в Канада за затъмнението, сочат данни на компанията.

Хотел на " Хилтън " с аспект към водопада провежда " празненство на паркинга "  с панорама към затъмнението и музикални осъществявания онлайн и диджей против вход от 10 канадски $, който покрива и чифт защитни очила за наблюдаване и сувенирна чаша. Цените на стаите в хотела с панорама към водопада, които нормално са 200 канадски $, за затъмнението бяха над 1000 канадски $.

От американската страна на водопада ретро трен ще вози пасажери от Ню Йорк до водопада, като цената за човек е малко над 4000 щатски $.

Ентусиасти като професора по физика от Университета на Торонто Джейсън Харлоу ще бъде на водопада със фамилията си за затъмнението. " Да видиш нещо толкоз рядко и по този начин красиво - да видиш звездите измежду бял ден, това е нещо, което децата ми ще запомнят за цялостен живот ", сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР