Търсенето на премиум модели телефони през последните години тласна цената

...
Търсенето на премиум модели телефони през последните години тласна цената
Коментари Харесай

Колко струват смартфоните в различните части на света?

Търсенето на премиум модели телефони през последните години тласна цената на мобилните устройства нагоре през 2017 година. Така за миналите 12 месеца тя доближи приблизително 328 $ в световен мащаб.

До огромна степен подтик към по-голямото търсене на скъпи смарт телефони даде Apple с стартирането на своя юбилеен iPhone X, който пристигна на цена от 999 $.

``
реклама

Данни на GfK за пазара на мобилни устройства обаче демонстрират, че повишаването е по-скоро районно, в сравнение с особено в световен мащаб. От компанията съпоставят цената на телефоните в 75 страни по света.

Изчисленията сочат, че най-скъпо те се продават в развитите страни в Азия, като включително влизат Австралия, Япония, Хонконг, Сингапур, Южна Корея и Тайван. Там междинната цена на мобилните устройства е 645 $.

От друга страна тя е най-ниска в разрастващите се пазари на континента. В страни, като Индия, Малайзия, Филипините и Тайланд междинната стойност е 183 $.

Над 400 $ е междинната цена за страните от Западна Европа и Северна Америка. От друга страна в Централна и Източна Европа тя е доста по-ниска - към 249 $.

 

 Infographic: How Smartphone Prices Differ Across the Globe | Statista You will find more infographics at Statista

 

money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР