Тържественото отбелязване на 113-та годишнина от основаването на Специално училище

...
Тържественото отбелязване на 113-та годишнина от основаването на Специално училище
Коментари Харесай

Училището за незрящи във Варна отбелязва днес годишнина от основаването си

Тържественото отбелязване на 113-та годишнина от основаването на Специално учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение „ Проф. доктор Иван Шишманов “ се провежда през днешния ден, 11 декември, от 10.00 ч. в постройката на учебното заведение, научи Moreto.net.

От 9.00 часа ще бъде открит и Коледен базар на картички и играчки, направени от учениците.

Пред родители и посетители ще бъде показано и заключителното събитие по Проект " Приложен спектакъл в поддръжка на деца и младежи с повредено зрение ", подкрепят от Европейски структурни фондове по Оперативна Програма Развитие на човешките запаси - " Транснационални и дунавски партньорства за претовареност и напредък ". Координатор на плана е Фондация за развиване на културния и бизнес капацитет на гражданското общество (ФРКБПГО), а сътрудници са двете учебни заведения за възпитаници с нарушено зрение във Варна и София, Асоциация на родителите на деца с нарушено зрение и UCAN Productions, Уелс.

Организирането и провеждането на театрални работилници способства за развиване на уменията за изложение, вербална и физическа убеденост, автономия и самостоятелност на деца и младежи с повредено зрение.

Целта на плана е да се трансформират настройките, упованията, темпото на приобщаване, адекватността на гарантирането на равни благоприятни условия и пригодността за претовареност на хората със зрителни увреждания, подкрепени от ръководителите по плана и родителите на учениците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР