Тържествена заря-проверка по случай 135 години от Съединението се проведе

...
Тържествена заря-проверка по случай 135 години от Съединението се проведе
Коментари Харесай

Румен Радев: Лъжите, хитруването и репресиите не могат да спрат един събуден народ


Тържествена заря-проверка по случай 135 години от Съединението се организира през днешния ден в Пловдив. По време на церемонията на площад " Централен " във втория по величина град тържествено слово произнесе президентът на Република България Румен Радев:

" 135 години ни разделят от оня септември, когато българският народ взе в свои ръце ориста и заличи границите начертани от Берлинския конгрес. Половин България бе оставена под властта на султана. Тъкмо Тракия, Средногорието и Родопите, които заплатиха с кръвта си цената на Априлското въстание, бяха откъснати от родината. Докато в Търново България се снабди с Конституция ", сподели в своето слово президентът на република България Румен Радев.

В тези дни възродена България сподели на света по какъв начин цивилизовано един образован народ от вярата на нашите възрожденци се събира под общата стряха на своята историческа татковина. И няма мощ, която да го спре!

Съединението е акт необратим, а българите са подготвени да отстояват свободата си. " Хора дръзки и решителни се намират постоянно в нашата история, даже когато народът ни е изглеждал безропотен ", добави президентът.

" Говоря го от няколко години при срещите си с вас. Доскоро дружно с вас почитахме славното минало на нашите герои. Победите на нашата страна от историята. Но историята непреклонно се движи напред. Днес будна България преоткри силата на девиза " Съединението прави мощ! ". Единението към полезности, братството на потчтените хора, които се борят за свободата, справедливостта и равенството на закона. За чистата и свята република на Апостола, в която управниците не се крият, а гледат жителите с чиста съвест и доверие, тъй като дружно ратуват за положителното на България, в която българите са братя и схващат, че толерантността, солидарността и непреклонността са писали и не престават да пишат най-светлите страници в историята на България ", добави Радев.

" От Съединението от цялата ни възрожденска история знаем, че лъжите, хитруването и репресиите и политиканските интриги не могат да спрат един разсънен народ, поел към своето осъзнато бъдеще. Поклон пред дръзките и храбрите! Да Живее единна България! ", заключи президентът.
 Румен Радев: Лъжите, хитруването и репресиите не могат да спрат един разсънен народ

 Румен Радев: Лъжите, хитруването и репресиите не могат да спрат един разсънен народ

 Румен Радев: Лъжите, хитруването и репресиите не могат да спрат един разсънен народ

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР