Търговците в Одрин ликуват след новината, че турският президент Реджеп

...
Търговците в Одрин ликуват след новината, че турският президент Реджеп
Коментари Харесай

Одрин ликува! Ключово решение на Ердоган

Търговците в Одрин ликуват след новината, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган позволи на българските жители да влизат в Турция единствено с персонални карти. Градът, обичана дестинация на българите за пазар, бе залят от туристи, написа организация IHA, представена от " 24Родопи ".

Турските медии разгласяват репортажи от пазарите в Одрин, като показват, че " още щом чули Ердогановия добър хабер, българите тръгнали с рейсове и персонални коли към Капъкуле ".

През последните седмици одринските търговци отчитаха слаби обороти, тъй като поради гастарбайтерските опашки на границата, българите не идваха на пазар, означават организациите. Вчера още веднъж търговците се усмихнали, тъй като се усещало българското наличие и харчене на пари.

" Доволни сме от решението. По-лесно ще пътуваме ", твърди пред репортерите Севги Рашонова.

" Въпреки делничния ден, усеща се интензивност. Българите се връщат при нас. Решението за пътешестване единствено с персонални карти е от изгода за всички ", споделя търговецът Метин Доган.

В същото време обаче Одрин е измежду градовете в Турция с най-голямо нарастване в разпространяването на Covid-19 през последните седмици. Поради тази причина граничещият с България и Гърция град е включен в алената зона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР