Търговците, които продават домашни любимци по интернет, най-често кучета и

...
Търговците, които продават домашни любимци по интернет, най-често кучета и
Коментари Харесай

Онлайн търговците на домашни любимци влизат в регистър

Търговците, които продават домашни любимци по интернет, най-често кучета и котки, ще подлежат на регистрация. Това планува нов Закон за ветеринарномедицинската активност, който земеделското министерство предлага, предава " Труд ".

Ведомството стартира съвещания, като заинтригуваните страни ще попълнят специфична анкета, се показва в документа, качен за публично разискване. Регистрацията на търговците ще е безсрочна, само че ще предстои на изтриване при избрани условия, написа в предлагането. Промяната се постанова поради повишаването на търговията по интернет на домашни любимци с неразбираем генезис и здравен статус, което постанова да се регламентират характерни условия към този тип продажби. Освен това ще има и регистрация на гробищните паркове за домашни любимци.

Затяга се контролът върху търговията с ветеринарни медикаменти от разстояние, като такава ще е допустима единствено за артикули, за които не се изисква ветеринарна рецепта. Друга смяна планува да се понижи административната тежест за притежателите на стопанства вид “заден двор”. За обектите, в които ще се отглеждат животни, ще има два режима - регистрационен и утвърдителен.

За “личните стопанства”, където се отглеждат животни за лични потребности, няма да се изисква инспекция на място от страна на контролния орган и подобен обект ще се записва единствено посредством подаване на заявление от съответния оператор без такса. За приемане на утвърждение на останалите животновъдни обекти, с изключение на авансово изпратени документи, ще се изисква осъществяване на инспекция на място за сходство на всички ветеринарномедицински условия в посочената постройка от оператора. Университетските ветеринарни лечебни заведения с клиники, които са основани за образование на студенти, би трябвало да са регистрирани към университети, факултети и научни организации и в тях да работят хабилитирани лица, планува друга смяна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР