Търговската война между водещите икономики навлиза в нов етапКомпании с

...
Търговската война между водещите икономики навлиза в нов етапКомпании с
Коментари Харесай

САЩ готвят ограничения за китайските инвестиции

Търговската война сред водещите стопански системи навлиза в нов стадий

Компании с даже 25% китайско присъединяване няма да могат да купуват американски хай-тек компании

Съединени американски щати приготвят ограничавания за китайските вложения в американски компании, заяви Ройтерс, базирайки се на източник от държавното управление. Това е поредна стъпка от ескалацията на комерсиалната война сред двете водещи стопански системи в света.
още по тематиката
Замисълът е компании, които са най-малко 25% китайска благосъстоятелност, да не могат да купуват американски компании, притежаващи значими индустриални технологии. Този предел за китайския дял обаче може да се промени. Окончателният вид на документа ще бъде оповестен тази седмица.

Според източника на Ройтерс, капиталовите ограничавания са ориентирани към основни браншове, включително развиваните от Китай в границите на своя проект „ Made in China 2025 “. В частност, това са осведомителните технологии, роботиката, аерокосмическата и корабостроителната промишленост, фармацевтичния, енергийния и други високотехнологични браншове.

За подготвяните ограничавания по-рано заяви и Уол Стрийт Джърнъл. По данни на американската медия, Министерство на търговията и Съветът за национална сигурност на Съединени американски щати упорстват за усилване на експортния надзор, с цел да се предотврати достъпът на Китай до върхови американски технологии.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР