Търговската война между САЩ и Китай набира обороти. Новините за

...
Търговската война между САЩ и Китай набира обороти. Новините за
Коментари Харесай

Санкциите не са пречка: Huawei е лидер в областта на 5G патентите

Търговската война сред Съединени американски щати и Китай набира обороти. Новините за Huawei припомнят на отчети от фронта, които демонстрират, че проблемите на китайския производител непрестанно се усилват. По всичко проличава, че Huawei е подозирал, че може да стане разменна монета в борбата на двете супердържави и е закупил огромни количества съставни елементи, които да оказват помощ на компанията да преживее бурята.

Днес се появи информация, че Huawei има ресурс от нужните съставни елементи, който ще е задоволителен за 12 месеца. Доставката на спомагателните детайли е почнало още преди половин година, като китайският производител се е фокусирал най-много върху чиповете и оптиката за камерите на мобилните устройства. Да си напомним, че предходната седмица бе обявено, че Huawei интензивно търси различни снабдители, които могат да доставят нужните съставни елементи.

А в този момент, в границите на присъединяване си в едно от ревютата в Китай, вицепрезидентът на Huawei Лю Юнг съобщи, че през миналата една година приходът на компанията е достигнал $104 милиарда. И още, вложенията в нововъведения са в размер на $14 милиарда. По размера на вложенията в разнообразни разработки Huawei е на пето място в света и е много пред Apple.

Освен това, вицепрезидентът на китайския софтуерен колос особено акцентира, че портфолиото с патенти на компанията включва 16 000 патента, което е пет пъти повече от патентите на всички американски компании взети дружно .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР