Танкове от САЩ, хеликоптери от Италия, а сега и стотици

...
Танкове от САЩ, хеликоптери от Италия, а сега и стотици
Коментари Харесай

Полша купува стотици танкове, гаубици и изтребители от Южна Корея


Танкове от Съединени американски щати, хеликоптери от Италия, а в този момент и стотици гаубици, танкове и изтребители от Южна Корея: Полша се въоръжава и е подготвена да се брани при положение на експанзия.

Полският министър на защитата Мариуш Блашчак разгласи, че е подписал договорите по договорката за въоръжаване с Южна Корея. Полша си вади уроците от съветското нахлуване над Украйна, сподели Блашчак. " Времето ни притиска, би трябвало да въоръжим полската войска ", добави военният министър.
Редакцията предлага
Голяма част от оръжията ще бъдат доставени още тази година

Сделката планува Полша да получи към 1000 танка, 650 гаубици и 48 изтребителя. Първите 12 изтребителя FA-50 би трябвало да бъдат доставени през 2023 година и да заменят старите руски машини. Южнокорейският оръжеен тръст Korea Aerospace Industries разгласи, че последователно ще трансферира производството на изтребителите FA-50 в Полша.

Полша в началото ще получи 180 бойни танка K2 от компанията Hyundai Rotem, като първите от тях ще бъде доставени още тази година, излиза наяве от медийни изявления. Вторият транш ще включва 800 танка, някои от които ще бъдат създадени в Полша. Освен това през 2022-а полската войска ще получи 48 самоходни гаубици К9, които ще заменят оръдия, предадени на Украйна. През 2024 година ще стартира доставката на още 600 гаубици, а от 2026-а те ще се създават в Полша.

Подробности за цената на договорката не бяха разгласени. Но съгласно разнообразни известия от Южна Корея става въпрос за няколко милиарда $.

Полски бойци на границата с Беларус

Целта е възпирането на съветската експанзия

Полша е един от най-големите поддръжници на Украйна и се въоръжава съществено, с цел да се подсигури против опасност от Русия. В последните месеци страната поръча над 300 американски танка, зенитно-ракетни системи от европейския консорциум MBDA и над 30 военни хеликоптера от Италия. Още предходната година, преди Русия да нападне Украйна, Варшава стартира доста да усилва броя на бойците си. Ако желаеме да избегнем най-лошото - войната, би трябвало да следваме остарялото предписание за възпирането, обосновава решението тогава Ярослав Качински, водач на ръководещата партия " Право и правдивост ".

Междувременно плануваната замяна на оръжия с Германия към момента не се е случила. Тя предвиждаше Полша, както и други източни страни, да дават старите си руски оръжия на Украйна, а в подмяна Берлин да им достави съвременно западно съоръжение. Президентът на Полша Анджей Дуда неведнъж упрекна немското държавно управление, че не съблюдава обещанията си.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР