Талибаните решително отхвърлят евентуално отлагане на изтеглянето на американските войски

...
Талибаните решително отхвърлят евентуално отлагане на изтеглянето на американските войски
Коментари Харесай

Талибаните са твърдо против отлагане на изтеглянето на американските войски от Афганистан

Талибаните уверено отхвърлят вероятно отсрочване на изтеглянето на американските войски от Афганистан, съобщи в изявление за ДПА представител на бунтовническата формация.

" Нашите бойци в никакъв случай няма да се съгласят на отсрочване ", сподели Забиула Муджахид. " НАТО, Америка и всички страни в спора стигнаха до заключението, че в случай че желаят да преодолеят сегашната рецесия, единственото положително решение е осъществяването на подписаното съглашение ", добави той.

В началото на 2020 година Съединените щати дадоха обещание да изтеглят войските си от Афганистан до 1 май 2021. В подмяна талибаните се ангажираха да стартират мирни договаряния с афганистанското държавно управление, напомня организацията.

Наблюдатели упрекват талибаните, че нарушават други обещания, направени в границите на съглашението. Смята се, да вземем за пример, че талибаните не престават да си сътрудничат с други терористични групи и че насилието в страната е прекомерно високо.

Страните от НАТО към този момент ще продължат задачата си в Афганистан до второ разпореждане, съобщи в четвъртък след съвещания генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР