Талибаните превзеха столицата на северната афганистанска провинция Кундуз. Бунтовниците установиха

...
Талибаните превзеха столицата на северната афганистанска провинция Кундуз. Бунтовниците установиха
Коментари Харесай

Талибаните превзеха още една област

Талибаните превзеха столицата на северната афганистанска провинция Кундуз. Бунтовниците откриха надзор върху всички държавни здания в града, като се изключи един боен обект и на летището, където са се подслонили всички високопоставени представители на локалните управляващи. Това заяви провинциалният консултант Армудин Вали. Негов сътрудник на име Фавзия Яфтали сподели, че цивилни са били хванати в пресечен огън и че градът гори.

Кундуз е бил превземан два пъти от талибаните в предишното, само че те съумяха да го задържат единствено за малко. За последно това стана през 2016 година

Превземането на Кундуз, огромен търговски център, ситуиран на 300 км северно от Кабул и на 50 км южно от Таджикистан, e невиждана победа за талибаните по пътя им към завладяването на властта в Афганистан. Това е четвъртата провинциална столица, която пада в техните ръце за последните три дни.

Днес те превзеха и град Сари Пул, столица на едноименната северна провинция. " Талибаните обкръжиха армейски батальон в периферията на града. Всички други елементи на града са под контрола на талибаните ", сподели Мохамад Муджахидзада, член на съвета на провинция Сари Пул.

Талибаните откриха надзор през последните два дни на още две далечни провинциални столици - Зарандж в югозападната част на страната и Шеберган в северозападната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР