Талибаните нарушиха грубо споразумението от Доха, като приеха и дадоха

...
Талибаните нарушиха грубо споразумението от Доха, като приеха и дадоха
Коментари Харесай

Антъни Блинкън:Талибаните нарушиха грубо споразумението от Доха, давайки убежище на Аз-Зауахири

Талибаните нарушиха жестоко съглашението от Доха, като одобриха и дадоха леговище на водача на Ал Каида Айман Аз-Зауахири, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, представен от Ройтерс.

Това нарушава освен съглашението от Доха, а и нееднократните уверения към света, че няма да разрешат на терористи да употребяват територията на Афганистан, с цел да заплашват сигурността на други страни , добави Блинкън. " Те предадоха и афганистанския народ, и изявеното от самите тях предпочитание за признание от интернационалната общественост и нормализация на връзките с нея ", акцентира държавният секретар на Съединени американски щати.

Въпреки " нежеланието или неспособността на талибаните да съблюдават уговорките си ", Съединени американски щати ще продължат да поддържат афганистанския народ посредством филантропична помощ и да се борят за отбраната на неговите човешки права, изключително на дамите и девойките, се споделя в изказването, оповестено на уеб страницата на Държавния департамент на Съединени американски щати.

" Светът е едно по-безопасно място след гибелта на Аз-Зауахири и Съединени американски щати ще продължат да работят уверено против тези, които биха заплашили нашата страна, нашия народ, или нашите съдружници и сътрудници ", се добавя в изказването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР