Талибани стреляха във въздуха за разпръскването на малка демонстрация за

...
Талибани стреляха във въздуха за разпръскването на малка демонстрация за
Коментари Харесай

Талибаните разпръснаха женски протест в Кабул със сила

Талибани стреляха във въздуха за разпръскването на дребна проява за правата на дамите и отблъснаха протестиращите, заяви Агенция Франс Прес.

Група от шест дами се събра пред гимназия в източен Кабул с искане да се осъществя правото на девойките да се върнат в междинното учебно заведение, откакто твърдолинейното ислямистко ръководство на страната ги изключи от часовете по-рано този месец.

These women are braver than the word brave… salaam to their courage… Mr.Imran Khan and the likes may have succumbed to the terror of Taliban but these brave hearts wouldn’t
— Rubika Liyaquat (@RubikaLiyaquat)

 Българка със застрашителен роман за живота в Афганистан Българка със застрашителен роман за живота в Афганистан
Разказ от първо лице в Кабул. Живот без достъп до обучение и опазване на здравето - това е мрачната вероятност пред афганистанките след и...

Жените разпростряха транспарант с надпис „ Не ни чупете химикалките, не изгаряйте книгите ни, не затваряйте учебните заведения ни “, преди да се намесят талибански охранители.

Те отблъснаха протестиращите дами, които се пробваха да продължат с демонстрацията, до момента в който задграничен публицист беше ударен с приклад и му беше попречено да снима протичащото се.

Боец на талибаните също пусна къс откос във въздуха, видяха публицисти на Франс прес. Демонстрантите - от група, наречена " Спонтанното придвижване на афганистански активистки " - се скриха в учебното заведение.

Маулави Насратулах, който се разпознава като началник на специфичните сили в Кабул, съобщи, че стачкуващите " не са съгласували с органите за сигурност митинга им ".
 Неправителствени организации в Афганистан: Дали дамите ще работят зависи от прищявката на локалните талибански чиновници Неправителствени организации в Афганистан: Дали дамите ще работят зависи от прищявката на локалните талибански чиновници
Талибаните “се съгласиха кардинално " да оставят една от най-големите афганистански организации за задгранична помощ да продължи д...

" Те имат право да стачкуват у нас като във всяка друга страна. Но би трябвало да осведомят институциите за сигурност преди този момент ", сподели той.

Изолирани манифестации с дами на напред във времето бяха проведени в градове в цялата страна, откакто талибаните завзеха властта, в това число в западния град Херат, където двама души бяха убити.

Протестите обаче понижиха, откогато държавното управление предизвести за „ тежки правни дейности “ против участници в несанкционирани демонстрации.

От две седмици девойките са възпрепятствани да вървят в клас в гимназиите в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР