Талантливият италиански тенисист Яник Синер елиминира миналогодишния вицешампион Мартон Фучович

...
Талантливият италиански тенисист Яник Синер елиминира миналогодишния вицешампион Мартон Фучович
Коментари Харесай

Италианец спря финалист в Sofia Open

Талантливият италиански тенисист Яник Синер отстрани миналогодишния вицешампион Мартон Фучович (Унгария) в I кръг на шампионата по тенис от категория АТР 250 Sofia Open.
19-годишният Синер, 44-и в международната класация, се оправи с Фучович с 6:2, 6:4 за малко повече от час и половина.
Тийнейджърът пропиля ранен пробив задатък, само че след 2:2 взе седем следващи гейма, с което завоюва първия сет и поведе с 3:0 във втория.
Унгарецът, 55-и в класацията на АТР сега, не се отхвърли и съумя да изравни за 4:4, само че в десетия гейм още веднъж позволи пробив, което се оказа решаващо.
Това беше последната среща от първия кръг на конкуренцията.
„ Бях изгубил от него в три сета на Откритото състезание на Австралия. И през днешния ден не беше елементарно, той сервираше чудесно. Успях да го пробия и след това стана по-лесно. Водех с пробив и в идващия сет, само че той го върна. Все отново съумях да печеля, само че беше сложен мач, както всеки от първи кръг на шампионат “, разяснява италианецът след мача.

„ Като персона съм същия, упражнявам по същия метод, имам построени привички “, по този начин отговори Синер на въпроса на БНР какво се е трансформирало за него, откакто преди тъкмо година завоюва купата от младежкия мастърс в Милано. „ В съблекалнята виждам към този момент тенисисти, с които не съм играл преди. Класирането ми в ранглистата се промени, което е добре

За противника си на осминафиналите Марк-Андре Хюзлерот Швейцария съобщи, че знае, че е левичар и сервира добре, а също по този начин обича да излиза на мрежата. На двойки Мико Кузманов и Виктор Троицки изгубиха с 2:6, 4:6 от любимците за купата и присъединяване на АТР финалите в Лондон Юрген Мелцер и Едуард Роже-Васлен. С това българското присъединяване на шампионата завърши. 

фото БГНЕС
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР