Таксите за използването на еднакви цифри в регистрационния номер на

...
Таксите за използването на еднакви цифри в регистрационния номер на
Коментари Харесай

Комбинацията от еднакви цифри в номера на колата поскъпна в пъти

Таксите за потреблението на идентични числа в регистрационния номер на автомобила бяха увеличени от държавното управление. На днешното си постоянно съвещание кабинетът реши номер с четири идентични числа да коства на лидера 1500 лева, като услугата нараства с 500 лева

Най-голямо е нарастването за композиция от числа " аа-вв ", " ав-ва " и " ав-ав ", където " а " и " в " са разнообразни цифри от 0 до 9, както и за регистрационен номер с композиция от четири числа по избор. За сходни номера към този момент ще се заплаща по 300 лева, вместо досегашните 30 и 50 лева За табели с регистрационен номер с композиция от шест букви и/или числа по избор цената остава 7000 лева

Промените в ценовата листа бяха оповестени за публично разискване в средата на февруари тази година, а още през ноември 2017 година Министерство на вътрешните работи разгласи, че желае нови цени за услугите.

Вече ще има единни такси за първична регистрация на пътни транспортни средства, за смяна в регистрацията им посредством промяна на регистрационен номер и за възобновяване на регистрацията.

Така за първична регистрация и смяна в регистрацията, със промяна на табели с регистрационен номер, както и възобновяване на регистрацията на транспортно средство с прекъсната такава ще се заплаща 35 лв. за лека кола, 30 лв. за ремаркета и полуремаркета и 28 лв. за мотопеди, мотоциклети, три и четири колесни транспортни средства. За директни и краткотрайни номера ще се заплаща 20 лв..

С въвеждането на една такса за няколко услуги се цели облекчение на административното обслужване и опция за заплащане на разнообразни гишета. Предлагането на сложни услуги ще спести няколкото такси към обслужващите банки, а се дава и опция заплащането да стане посредством ПОС терминални устройства, каквито има във всички пунктове за регистрация на коли.

Като мотив за нарастване на таксите от държавното управление показват обстоятелството, че търсенето на такива табели е засилено, а в същото време вероятният им брой е доста стеснен. Смята се, че с новите цени търсенето ще намалее.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР