Таксите за банкови транзакции ще бъдат десетократно по-ниски от 15

...
Таксите за банкови транзакции ще бъдат десетократно по-ниски от 15
Коментари Харесай

По-ниски такси за банкови преводи от 15 декември

" Таксите за банкови транзакции ще бъдат десетократно по-ниски от 15 декември 2019 година. Моят екип ще работи за подпомагането на развиването на бизнеса и вложенията в по-иновативни планове ", даде обещание пред Novini.bg евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

Тогава в действие влиза нова регулация за банковите такси. Според документа, признат дефинитивно от Съвета на Европейски Съюз през днешния ден, всички вътрешни презгранични заплащания в Европейски Съюз, осъществени в евро отвън еврозоната, ще бъдат таксувани като вътрешни заплащания, осъществявани в формалната локална валута. Така след 15 декември презграничен банков превод в евро от България до друга страна от Европейски Съюз ще бъде таксуван като вътрешен банков превод в български лв..

В момента таксата за вътрешни преводи у нас е 3 лева.Преводите в евро се таксуват от 15 до 24 евро за транзакция и са най- скъпи от страните, които не употребяват еврото като парична единица.

Общият резултат в границите на Европейски Съюз за жителите отвън еврозоната ще бъде близо 1 мрлд. евро. Новият правилник ще засегне и българските студенти в чужбина. " Нека да не оказваме помощ единствено на нашите деца, а и на другите. Нека насърчаваме и учителите, които имат по-различен проект. Младите са деца на технологиите и ние би трябвало да се променяме ", сподели още тя.

Всеки млад работещ човек подкрепя стопанската система, а не назад, подчерта евродепутатът. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР