Такива ситуации подкопават доверието към нашите служители. Това каза главният

...
Такива ситуации подкопават доверието към нашите служители. Това каза главният
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР коментира пиянските изцепки на полицейския шеф

Такива обстановки подкопават доверието към нашите чиновници. Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов по отношение на отстранения от служба шеф на 6 РПУ-София поради хулигански прояви.

„ Категорично това не е добър образец. Когато поех поста основен комисар на Министерство на вътрешните работи, дружно с министъра обявихме, че един от целите ми ще бъде повишение на доверието на обществото към чиновниците на Министерство на вътрешните работи. С такива дейности по никакъв метод няма по какъв начин да повишим това доверие “, уточни Иванов в предаването „ Неделя 150 “ по БНР.

„ Колкото и високи резултати да имаме, каквото и да сме постигнали, такива обстановки подкопават доверието към нашите чиновници. Няма смисъл поради неетичното държание и разгулен изцепки на наши сътрудници да страдат останалите чиновници, които си правят съзнателно работата и извършват своите отговорности “, разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Ние по никакъв метод не толерираме и се отнасяме с цялата суровост на закона към такива случаи “, добави той и напомни, че служителят е отхвърлен от работа до привършване на инспекцията.

Ивайло Иванов разяснява и тематиката за построяването на Единен център за обработка на нарушаванията на пътя.

„ В момента сътрудниците откриват осъществяването на някакво нарушаване, по-късно самите чиновници правят обработка, източват техническите средства и едвам по-късно се минава към взимане на отношение по административен ред “, посочи той.

„ Когато бъде построен този център всички механически средства, които работят на територията на страната, информацията автоматизирано ще бъде изпращана в този център, тя ще бъде обработвана и ще бъдат издавани наказателни постановления “, разясни Иванов.

Попитан дали откакто се вкара тази система, служителите на реда още веднъж ще имат опция да се договарят с нарушителите, той отговори: „ Просто няма да има подобен диалог. Всичко ще става изцяло автоматизирано “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР