Такива изказвания са недопустими. Искаме оставката му, официално сме изпратили

...
Такива изказвания са недопустими. Искаме оставката му, официално сме изпратили
Коментари Харесай

Участничка в протеста: Симеонов няма място в управлението!

Такива изявления са неприемливи. Искаме оставката му, публично сме изпратили нашето искане и до премиера, и до ръководителя на Народното събрание. Не желаеме този човек да взе участие в ръководството на страната. Той изрично няма място там, показа пред камерата на Novini.bg една от протестиращите майки на деца с увреждания.

Тя съобщи още, че след многото участия в работни групи се е стигнало до появяването на два нови закона – Закон за хората с увреждания и Законът за персонална помощ, които към този момент са импортирани в Народното събрание.

,,Това са закони, които ще бъдат една стъпка към цялостната промяна. Закони, в има заложени по-добри параметри по отношение на персоналната помощ, по отношение на финансовата поддръжка. Целта ни е тези хора да получат обучение, да получат работа, да получат възможност'', уточни майката.

,,В момента двата нови закона ще легнат върху една порочна основа и това е ТЕЛК-а. Сега увреждането се преглежда единствено от здравна позиция, а би трябвало нова оценка, която да заложи на неговата функционалност и хората с увреждания да получат поддръжка, посредством която да се техните качества. Всъщност посредством смяната на оценката на увреждането, от позиция на функционалността, ще се сътвори опция хората да бъдат вярно оценени и по този начин да бъдат част от обществото, да бъдат правоправни жители. По сегашните оценки към 76 хиляди хора с увреждания са тотално зачеркнати от това да внасят налози в хазната и да работят за БВП-то на страната'', разяснява участничката в митинга.

,,Ние нямаме какво повече да кажем. Говорим през последните 5 месеца, уповавам се, че всички институции са ни разбрали задоволително добре. Сега желаеме единствено оставката на Валери Симеонов'', приключи майката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР