Такъв сладкиш сме ви приготвили, че заслужаваме орден по сладкарствоНеобходими

...
Такъв сладкиш сме ви приготвили, че заслужаваме орден по сладкарствоНеобходими
Коментари Харесай

Сладкиш със сладко от сливи, орехи и нес кафе

Такъв сладкиш сме ви приготвили, че заслужаваме медал по сладкарство

Необходими Продукти

● яйца - 4 бр.
● захар - 1 1/3 ч.ч.
● кисело мляко - 1 ч.ч.
● сода за самун - 1 ч.л.
● инстантно кафе - 3 ч.л.
● брашно - 2 ч.ч.
● маргарин - за намазване
● брашно - за набрашняване
● олио - 4 с.л.
● орехи - 1/2 ч.ч смлени
● сладко от сливи - 1 1/2 ч.ч.
● пудра захар - за поръсване

Начин на подготвяне

В купа слагаме яйцата със захарта и ги разрушаваме доста добре благодарение на миксер. Като стане пухкава, жълта и доста добре разрушена сместа прибавяме киселото мляко.

В киселото мляко авансово слагаме сода за самун и разбъркваме. След като шупне содата я слагаме в купата. Добавяме и олиото и разбъркваме с миксера.

Пресяваме със решето брашното и последователно го слагаме в кашата и разбъркваме. Намазваме тава с кръг и отделящо дъно с диаметър 25 см. с маргарин и набрашняваме. Изсипваме ½ от кашата и заглаждаме.

Печем на 170 градуса до подготвеност. Като се изпече оставяме да изстине и мажем от горната страна с 1 ч.ч сладко с връх. Смиламе орехите. В другата ½ каша слагаме нес кафето и разбъркваме. Изсипваме кафената примес и заглаждаме.

Печем отново на 170 градуса на горен реотан до подготвеност. Проверяваме деликатно с съчка дали се е изпекъл. Не е нужно доста време, тъй като блатовете са тънки. Като се изпече го вадим от тавата.

Мажем го в профил с останалото сладко и нанасяме с ръка от смелените орехи. Като изстине режем на тортени части и поръсваме с пудра захар. Да ви е сладко! Хапваме с кафе.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР