Така свършва следвоенният свят, а и светът след Студената война:

...
Така свършва следвоенният свят, а и светът след Студената война:
Коментари Харесай

Западният печат: Така свършва следвоенният свят

" Така свършва следвоенният свят, а и светът след Студената война: не с детонация, не с стенание, а с яростно изказване ". Това се показва в коментар на редакцията на Washington post.

" В необикновен диалог със самия себе си, следен по целия свят в понеделник, съветският президент Владимир Путин нападна и делегитимира освен самостоятелна Украйна и нейното държавно управление, само че и всички аспекти на европейската архитектура за сигурност, обявявайки ги за артикул на корумпирания Запад, управителен от Съединените щати, които са враждебни към Русия ", написа изданието в коментар под заглавие " Путин съвсем разгласи война ", оповестява " Дневник ".

Американският вестникът разяснява, че Путин освен е оповестил желанието си да унищожи институциите, движили Европа от 1945 година насам, само че и е положил идеологическата база за започването на война - " въпреки и да не я разгласи ".

" Почти не си коства да се опровергават причините му, тъй като се съмняваме, че той самият има вяра в обвиняванията си за това, че Украйна се превръщала в платформа за бъдещо нахлуване от НАТО. Истинската причина да атакува Украйна не е съветската национална сигурност, а да си запази властта в Москва, която може да бъде застрашена от сполучлива народна власт в страна с размерите и културното значение на Украйна ", се споделя в позицията на вестника.

" За страдание, към този момент е ясно, че Путин не може да бъде въздържан, войната е евентуална и няма повече аргументи да се чака с налагането на наказания оттатък към този момент оповестените против двете " републики ". Това би била първата крачка към съдбоносен отговор на тази геополитическа рецесия, само че не и последната ", разяснява изданието

Британският " Гардиън " извежда в заглавие, че президентът на Русия Владимир Путин е разпоредил на съветската войска да навлезе в Източна Украйна с " мироопазваща " задача и че украинците и техните западни съдружници ще възприемат това като окупация.

Лондонският " Телеграф " разсъждава върху смисъла на знака " Z ", изписан с бяла багра върху танкове и друга бронирана техника, навлизащи на украинска територия. Според анализатори задачата е те да бъдат разпознавани, с цел да се заобикаля така наречен другарски огън при нашествието.

Други настояват, че този знак носят единствено транспортните средства от елементи със особено предназначеше, а трети споделят, че това е демонстрация на черен комизъм и значи " Зоро " по името на маскирания бранител на онеправданите.

Путин като претендент за президент на Украйна

" Тази тирада беше на ядосания Путин; припрян и застрашителен. Имаш възприятието, че съветският президент получава 20 години рани в гърдите си и отвръща: " Ти не искаше да бъдем другари “, коментара Сара Рейнсфорд от ББС.

" Путин се оплака, че терзанията на Русия са били пренебрегнати като неуместни от години, и упрекна Запада, че се пробва да „ удържи “ Русия като възраждаща се световна мощ. Фокусът на Путин върху Украйна беше завладяващ, като човек, който мисли за нещо друго. На моменти звучеше като кандидатат за президент на Украйна, беше толкоз обстоен. И, несъмнено, присъстваше неговата версия за украинската история, с която твърди, че тя в никакъв случай не е била страна. В днешния подтекст това имаше надълбоко злокобни нюанси ", написа Рейнсфорд.

" Голяма част от речта на Владимир Путин за Украйна звучеше като напрегнат сън. Кошмарна визия за стопански осакатена, изцяло корумпирана страна, ориентирана към създаването на нуклеарни и други оръжия за всеобщо заличаване и неблагодарна за цялото обилно внимание, отделено на нея от Русия след независимостта ", написа Паули Адамс, дипломатически сътрудник на ББС.

" Ако в миналото рецесията към Украйна бъде решена, по какъв начин НАТО и Русия ще съберат частите? ", пита Адамс. Според него думите на Путин звучат по-скоро като предизвикателство към Съединени американски щати - да се опитат да го спрат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР