Така бе засилен бойният дух на Орбан. Унгарският премиер се

...
Така бе засилен бойният дух на Орбан. Унгарският премиер се
Коментари Харесай

Победата на Орбан

Така бе засилен бойният дух на Орбан. Унгарският министър председател се снабди с мандат да продължи своята политика. " Спечелихме и това ни дава опция да браним Унгария - съобщи Орбан в деня, когато бе оповестена успеха. - Европейският съюз не е Брюксел. Европейският съюз, това са Берлин, Будапеща, Варшава, Прага, Букурещ. Това е ансамбълът от национални столици. "

Виктор Орбан поема министър-председателския пост за четвърти път и Брюксел е уверен, че няма по какъв начин да избегне нови спорове с неговото държавно управление.

Орбан се конфронтира с евробюрокрацията още от първото си идване на власт през 2010 година Същината на спора е в наложените от Будапеща ограничавания за приемане на бежанци, рестриктивните мерки върху свободата на медиите, правораздаването и правозащитните неправителствени организации, гоненията против организациите на Сорос в Унгария, визира и съмненията за злоупотреби с финансовата помощ от Европейски Съюз, напомня Седов.

Победата на ФИДЕС бе добра вест за френския Национален фронт, Алтернатива за Германия и Партията на свободата в Холандия, чийто водач Герт Вилдерс поздрави Орбан за " отличния резултат " и " заслужената победа ". В немското федерално държавно управление също има сили, симпатизиращи на ФИДЕС. Вътрешният министър Хорст Зеехофер, водач на консервативния Християнсоциален съюз, съобщи, че го радва успеха на ФИДЕС. И увери, че партията му ще поддържа и отсега нататък партньорството с Орбан.

Но има и друга Европа. По думите на люксембургския външен министър Жан Аселборн Европейски Съюз не е бил основан за " да прокара път за етнически идеолози в държавните управления ". Представители на ОССЕ готвят отчет за изборите в Унгария, в който се чака да разкритикуват осведомителната политика на унгарската страна в предизборната акция. Същевременно опозицията, изгубила вота, упреква Орбан, че е нарушил демократичните правила.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР