Сюзън Войчицки се оттегля като главен изпълнителен директор на YouTube

...
Сюзън Войчицки се оттегля като главен изпълнителен директор на YouTube
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на YouTube Сюзън Войчицки се оттегля след девет години начело

Сюзън Войчицки се отдръпва като основен изпълнителен шеф на YouTube след девет години отпред. В писмо до чиновниците тя споделя, че напуща, с цел да „ стартира нова глава, фокусирана върху своето семейство, здраве и персонални планове “.

Войчицки ще бъде сменен от Нийл Мохан, основен продуктов шеф на YouTube. Мохан пристигна в Гугъл с придобиването на DoubleClick от софтуерния колос през 2007 година и с повишаването на отговорностите стана старши вицепрезидент на дисплейните и видеореклами, преди да бъде повишен в актуалната си роля през 2015 година Що се отнася до Войчицки, тя ще поеме „ консултативна роля “ в Гугъл и Alphabet, предлагайки препоръки и насоки.
-->
Войчицки работи като първия маркетинг управител на Гугъл през 1999 година и по-късно управлява онлайн рекламния бизнес на компанията и истинската видео услуга. След триумфа на YouTube при започване на 2000-те години, тя предложи Гугъл да го купи.

В последна сметка Гугъл влага 1,65 милиарда $ за услугата през 2006 година, а Войчицки беше назначен за основен изпълнителен шеф през 2014 година Под нейно управление YouTube набъбна до над 2,6 милиарда дейни консуматори (от 1,1 милиарда през 2014 г.) – 80 милиона от които заплащат за абонаментната услуга на платформата по $11,99 на месец.

Тя оглави абонаментната услуга на YouTube без реклами, YouTube Premium (известна преди като YouTube Red), и телевизионната услуга YouTube TV. 

Войчицки беше оповестена за „ най-важната персона в рекламата “, както и за един от 100-те най-влиятелни хора на Time през 2015 година и разказана в по-късен брой на Time като „ най-влиятелната жена в Интернет “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР